IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 храни и напитки, които вредят на кожата ви

12 май 2015 08 27

Контролирайте строго приема им!

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Красивата кожа изисква постоянство и сериозни грижи. Скъпите козметични продукти и процедурите обаче не са достатъчни. За да имате здраво, свежо и младо лице и тяло, трябва да внимавате и какво хапвате.

Ето и с кои храни трябва да внимавате:

1. Въглехидрати

Храни като сладкиши, хляб, тесто, паста и сода могат да причинят акне. Те повишават кръвната захар в организма отприщвайки хормони, които стимулират производството на себум, запушват порите и причиняват комедони.

2. Сол

Страдате от подпухнало лице и тъмни кръгове под очите? За това е виновен натрият. Солта причинява подуване на лицето и тялото, а йодираната сол доказано провокира акне. Заложете на храни, богати на калий. Ако ползвате продукти в консерви (боб, месо, зеленчуци) ги измивайте добре, за да премахнете част от натрия преди консумация.

3. Алкохол

В големи количества спиртните напитки водят до дехидратация, суха кожа и бръчки. Освен това алкохолът лишава тялото от витамин А, който подпомага регенерирането на кожните клетки. Алкохолът може да провокира заболявания като акне, розацея, екземи и псориазис. Препоръчително е жените да не пият повече от едно питие дневно, а за мъжете дозата е две.

4. Млечни продукти

Досущ като алкохола, не трябва да се прекалява и с млечните храни. Те причиняват акне, а в млякото е открит хормон, който улеснява запушването на порите и води до образуването на комедони. Хората с хормонално акне трябва особено да внимават колко млечни храни консумират.

5. Кафе

Трудно е да избегнем кафето в ежедневието си, но и с него трябва да се внимава. При консумацията на повече от 2 чаши дневно, се повишава нивото на хормона кортизол в организма (хормон на стреса), който причинява изтъняване на кожата, дехидратация и бръчки.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари