IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Забранените храни след тренировка

31 август 2015 10 00

Забравете за тях, след като сте тренирали

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Вероятно една пълноценна и изтощителна тренировка ще ви накара да се чувствате така, сякаш заслужавате голяма награда за добре свършената работа. Всъщност няма нищо лошо в това да се "наградите", стига обаче това да не бъде с храна.

Нали не искате да се подиграете на току-що приключилата си тренировка и усилията, които положихте? За да не допускате подобно нещо, разберете кои са забранените храни след тренировка:

Газирани напитки

Изтощителната тренировка може да предизвика чувство на жажда и умора, така че може би ще ви се прииска да се освежите със студена газирана напитка. Това обаче е изключително лоша идея, тъй като в тези напитки има голям брой калории. Не забравяйте и за огромното количество захар, което се съдържа в газираните изкушения и което ще ви даде временен енергиен скок, но след него ще се чувствате дори по-зле.


Бургер и пържени картофи

Често е трудно да се устои на примамливото бързо хранене след тренировка. Подобно на газираните напитки, в тези храни се съдържат много калории, а и в тях няма нищо здравословно. Освен това мазната храна забавя храносмилането, което може да доведе до складирането на много мазнини.

Сурови зеленчуци

Зеленчуците имат ниско съдържание на калории и са перфектни за зареждане на организма с хранителни вещества. След тренировка обаче те не са достатъчни, за да дадете на тялото си необходимото „гориво“. Въглехидратите и протеините са нещата, от които се нуждаете именно в този момент. Консумирайте зеленчуци през останалото време от деня, но не и след посещението във фитнес залата.

Сладкиши

Да, в тях има въглехидрати, но не тези, от които тялото ви се нуждае. Сладкишите са храни, които са преминали обработка и в които се съдържат много мазнини, голямо количество захар, както и калории. Ако стоите далеч от подобни продукти, вашият организъм ще ви бъде благодарен.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

мммкйк ( преди 8 години )
хаха.. то това си е ясно бе :д След тренировки винаги се яде протеин (месо,извара,яица или др,), преди тренировки - въглехидрати .
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар