IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

7 причини защо да пропускате закуската

1 февруари 2016 06 00

Това не е задължително най-важното хранене за деня

Снимка; Styleite

Снимка; Styleite

Според много учени и диетолози закуската е най-важното хранене за деня. Това е така, ако става въпрос за питателна, здравословна закуска от пълнозърнести храни, плодове и зеленчуци.

Ако обаче сутрин нямате време да си приготвяте такава (полезна) закуска, то по-добре е изобщо да не ядете, а направо да прескочите закуската.

Ето и седем причини, защо това няма да ви навреди, а напротив:

1. Ще приемате по-малко калории

Всички специалисти по хранене твърдят, че сутрин трябва да се хапва, но те имат предвид нещо леко и здравословно. Ако ядете обилни, мазни, тестени закуски, вие бързо ще наддадете на тегло.

2. Ще живеете по-дълго

Ако искате да добавите няколко години към живота си, започнете да прескачате закуската. Според някои учени, ако редуцирате дневния си прием на калории, ще намалите потенциалния риск да се разболеете от Алцхаймер и сърдечносъдови заболявания.

3. Ще се чувствате по-добре

Времето и енергията са ценни стоки в днешния забързан свят. Ако пропускате времето за приготвяне на закуска, ще имате допълнително време за някакви други дейности. Вместо да закусвате, можете да изпиете един чай и да направите медитация или йога.

4. Ще си спестите пари

Ако не си купувате закуски всеки ден, вие ще харчите по-малко пари за храна, и дори да ви се струва неубедително, след известно време ще усетите, че портфейлът ви е по-пълен.

5. Ще спрете да преяждате

Една от най-големите причини за затлъстяването се дължи на простия факт, че много хора преяждат. От друга страна хората, които са склонни да преяждат имат разширени стомаси. Така че най-добре не разширявайте стомаха си още от сутринта с обилни закуски. Ще видите, че после през целия ден ще ви се яде по-малко, тъй като стомахът ви ще се свие.

6. Ще започнете да консумирате по-малки порции

След като стомахът ви се свие, логично вие ще започнете да хапвате по-малки като размер порции през целия ден.

7. Ще се научите кога наистина усещате глад

Сутрин много хора ядат по навик, а не защото наистина са гладни. Ако започнете да пропускате закуската, след време ще осъзнаете, че сте започнали да ядете, само когато наистина чувствате глад. Това е нещо много положително. Можете да замените закуската с пиенето на черно кафе, на чай или на вода с мед и лимон.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

НАБЛЮДАТЕЛ ( преди 8 години )
"Според много учени и диетолози закуската е най-важното хранене за деня", но явно според авторът на статията това не е така и естествено е солидно обосновано - пестите пари, не преяждате, ще се чувствате по- добре. То наистина трябва да звучи сякаш авторът е открил нещо ново, но по- тъпо нещо не бях чел! Не знам колко по- щастливи бихме били с новопоявила се язва или гастрит! Направо да си умреш от щастие..
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар