IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво да ядете според вашата зодия

19 март 2016 12 15

Здравословно хранене базирано на астрологията

Снимка: Тери Ричардсън

Снимка: Тери Ричардсън

Ако се чудите кои са най-добрите храни точно за вас, опитайте да се храните въз основа на своята зодия. Някои знаци обичат да се хранят бързо, други ценят вкусната и обилна храна, трети си падат по новите вкусове..., така че съобразете се с вашия знак и здравословният ви режим на хранене може да бъде по-успешен.

Всичките 12 знака трябва да избягват кафето, алкохола, мазните и солени храни, сладкишите с рафинирана захар, твърде пикантните храни, пълномаслените млечни продукти и газирани напитки, ако искат да бъдат здрави и слаби.

Ето и повече по темата:

Огнени знаци:

Овен

Тези хора са смели и не се страхуват от нови неща, които им носят вълнение. Хората от знака Овен винаги са в движение и често прескачат някое хранене за деня, което им вреди. Те обичат заведенията за бързо хранене и като цяло са фенове на животинските протеини. Препоръчва се да ядат повече телешко месо и дива сьомга. За тях е добре да консумират кафяв ориз, постно месо, банани, плодови сокове, маслини, домати, лук, спанак, репички, броколи, боб, леща, тиква, орехи, смокини, сушени кайсии, чесън, горчица.

Лъв

Лъвовете са изпълнени с енергия, която трябва да поддържат с правилно хранене. Те трябва да избягват храни, които блокират артериите им. Авокадо и зехтин намаляват риска от сърдечен удар. Добре е да консумират гъби, моркови и кафяв ориз, които понижават високото кръвно налягане. А също черен шоколад и по чаша червено вино на ден, които също могат да запазят сърцето им в добра форма. За тях подходящи са още пълнозърнестите храни, цитрусовите плодове, ябълки, праскови, кореноплодни зеленчуци, ядки, бадеми, слънчогледово семе, смокини.

Стрелец

Тези хора са жадни за знания и са рискови натури. Те са бонвивани и за тях яденето е банкет, което противоречи на здравословното хранене. Стрелците трябва да си пазят бъбреците и затова е добре да започват деня си с една супена лъжица спирулина в чаша прясно изцеден портокалов сок, вместо кафе. За тях подходящи са лютите чушки, немного мазните сирена, пълнозърнести житни растения, круши, ябълки, портокали, ягоди, лук, маслини, смокини, чесън.

Въздушни знаци:

Близнаци

Те имат бърз ум и обичат да се забавляват. Морковите са добър съюзник на Близнаците, защото този зеленчук подобрява зрението и намалява риска от рак на белия дроб (повечето Близнаци са заклети пушачи). Червените боровинки също са добри за дихателната система. Консумирането на твърде много кофеин може да причини проблеми с надбъбречните жлези. Те трябва да кажат „не“ и на газираните напитки. Близнаците могат да хапват сливи, боровинки, портокали, грейпфрут, сок от грозде, стафиди, ябълки, маруля, карфиол, спанак, моркови, целина, зелен фасул, домати, кисело мляко, бадеми, чесън, джинджифил.

Везни

За здравето на тези хора е много важно да поддържат кръвната си захар в стабилни нива. Везните могат да започват деня си със закуска на основата на протеини, като омлет или протеинова напитка с плодове. Везните трябва да избягват тежките въглехидрати, които им носят изтощение. Вместо това могат да заложат на салатите, на ядките и на рибите с високо съдържание на омега-3 мастни киселини като сьомга и риба тон, които предпазват от диабет. Супа мисо от водорасли също е добра за тях. Могат да консумират спокойно овес, ябълки, грозде, ягоди, стафиди, задушени зеленчуци.

Водолей

Тези хора имат тенденция да бъдат филантропи и мечтатели. Те са фокусирани върху това да направят света по-добро място за живеене. Затова са склонни да се увличат по вегетарианството. Все пак не трябва да забравят да консумират повече растителни протеини, особено за закуска. Могат да опитат соеви продукти с резен авокадо. Могат да държат кръвоносната си система в добро състояние, ако хапват цвекло, зеле и целина. За тях полезни са крушите, целината, царевицата, морковите, доматите, броколите, соевото мляко, ядките, фурмите, протеиновите барове.

Водни знаци:

Рак

Тези хора са склонни да се хранят нездравословно и да използват храната за утеха. Те обичат пълномаслените млечни продукти и мазните сосове. Могат да ги заменят с обезмаслени млечни продукти или замразено кисело мляко с плодове за десерт. За тяхната храносмилателна система подходящи са цвекло, чай от пресен джинджифил, броколи и зеле. Могат да консумират спокойно пълнозърнести ръжени продукти, ориз, овес, банани, карфиол, домати, тиквички, краставици, боб.

Скорпион

Хората, родени под този знак имат голяма интуиция и са безстрашни, тоест не си пазят здравето. Те са много широко скроени по отношение на храненето си, което може да бъде проблем. Скорпионите не се замислят какво ядат и това води до проблеми с храносмилането и репродуктивната им система. Трябва да консумират каша от ленено семе и овес всяка сутрин. Също така за тях добри са зеленчуковите супи, червеното грозде, черешите и боровинките. Да заложат на храните, богати на фибри, на кокос, зелени салати, праз, аспержи, боб, леща, бадеми.

Риби

Тези безкористни и духовни хора са склонни към настинки и дихателни проблеми, произтичащи от слаба имунна система. За тях е важно да консумират много броколи, моркови, боровинки и безглутенови зърнени култури, за да се намали рискът от алергии. Чесънът е най-големият съюзник на Рибите, защото им действа противовъзпалително. Вместо алкохол, да заложат на вода с пресен лимонов сок за премахване на токсините от тялото. Да хапват повече ориз, овес, кисели плодове, праскови, сливи, спанак, лук, морски дарове.

Земни знаци:

Телец

Този зодиакален знак обича и цени хубавата храна и скъпите напитки. Телците са склонни към напълняване и затова трябва да се опитат да избягват сладкишите, заменяйки ги с плодове. За тях полезен е ананасът, който им действа противовъзпалително и буквално „смила“ болните клетки и микроби в гърлото. Те трябва да забравят за тежките сосове за салати, а да използват само лимонов сок и зехтин екстра върджин, който успокоява и лекува стомашно-чревния тракт. Могат да хапват неограничени количества червени боровинки, аспержи, цвекло, карфиол, краставици, спанак, лук, репички, тиква, орехи, боб, хрян.

Дева

За всички Деви от решаващо значение е детайлът. Те са методични по природа и затова повечето хора от тази зодия са склонни да заложат на здравословното хранене. За тях много полезни са ябълките, които помагат за по-ниските нива на холестерол. Целината помага за регулиране на нервната система, а фъстъченото и бадемовото масло са чудесен лек за хроничната им умора. Да заложат и на плодовите салати и сокове, на листните зеленчуци, подправките, супите и чайовете.

Козирог

Тези хора са практичните реалисти на зодиака и имат огромна амбиция, която могат да впрегнат в това да се научат да се хранят по-здравословно. Те трябва да консумират храни, богати на калций, тъй като са склонни към заболявания на костите. Кейл е ефективен срещу остеопорозата, а рибите, богати на омега 3 като сардини и сьомга облекчават ревматоидния артрит. Бананите помагат на мускулната система. Козирозите трябва да ядат суперхрани като люцерна, чиа, амарант, киноа, ленено семе.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

хх ( преди 8 години )
Можете ли да обясните какво точно имате предвид под "постно месо" или е месо или е постно? Как така постно месо?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар