Ако ви предстоят изпити, важни работни конференции или проекти, може би е време да вкарате малко канела в менюто си.

Скорошно изследване показва, че канелата подобрява паметта и развива способността ни да учим и възприемаме.

Подправката може да бъде приемана под различна форма – поръсена върху десерти, в чая, кафето или млякото.

Позната още в древността, канелата се е използвала не само като овкусител, а и като природно лекарство!

1. Канелата е мощен имуностимулатор, тъй като съдържа ценни полифеноли и антиоксиданти. Тя влиза в списъка на суперхраните!

2. Тя намалява инсулиновата чувствителност, както и помага за регулирането на кръвната захар. Всичко това води до по-нисък апетит, прием на калории и отслабване.

Още по темата

3. Подправката се използва за намаляване нивата на лошия холестерол и триглицеридите. Само 120 мг канела са достатъчни да неутрализират негативния ефект от мазните ястия.

4. Канелата има противовъзпалително действие, дължащо се на компонента наречен канелен. Той помага на организма да се бори с инфекции и бактерии.

Как да съхранявате канелата:

- канела под формата на прах може да бъде съхранявана на сухо място в продължение на 6 месеца;

- канелените пръчки са годни за консумация в рамките на година, ако се държат в буркан.