IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Здравословните“ храни, които ни правят дебели

6 май 2017 11 00

Консумирайте ги с мярка

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Има една група храни, които на пръв поглед изглеждат „здравословни“ и са рекламирани като „диетични“, но всъщност не съдържат важните и полезни съставки и на практика увеличават, вместо да намаляват теглото ни. Така че, ако искате да отслабнете, по-добре веднага ги махнете от менюто си.

1. Подсладители

Това е изкуствен продукт, произведен от неестествени химикали. Телата ни не са устроени да абсорбират такива химикали, които се създават и обработват в лабораториите. Тези изкуствени съставки се съхраняват в нашето тяло под формата на мазнини и ни карат да наддаваме на тегло!

2. Соево мляко

Малцина от вас знаят, че в търговската мрежа соевото мляко е толкова нискокачествено и вредно, колкото всеки друг опасен химикал. Хората твърдят, че соевото мляко помага в процеса на отслабване и допринася за по-добро здраве, но това не е така. Мазнините в него са малко, качеството му е лошо и следователно липсват полезни хранителни съставки. То не се преработва добре от организма (заради обработката му от машините в хранително-вкусовата промишленост) и по този начин става токсично и води до напълняване.

3. Маргарин

Маргаринът е изкуствено масло, което допринася за нежеланите мазнини в тялото ви. Вместо да използвате маргарин, заложете на домашно масло. То съдържа полезни мазнини, които дават тласък на метаболизма.

4. Плодови сокове

Консервираните сокове съдържат същото количество захар, както повечето безалкохолни напитки. Приемът им повишава нивото на кръвната захар и улеснява съхранението на нежеланите мазнини в тялото. Друга причина, поради която тези сокове са вредни са химикалите, които им придават и поддържат цвета им.

5. Пълнозърнест хляб

Пълнозърнестият хляб често е считан за една от най-здравословните храни. Но отново химикалите, които той съдържа, за да бъде по-вкусен и годен за ядене с дни, са вредни за тялото ни. Пшеницата в пълнозърнестия хляб може да има генетично модифицирани съставки.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари