IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо всички полудяха по джинджифила?

13 март 2018 13 00

Той има широк обхват на действие и ползи за организма

Снимка: Pixabay

Снимка: Pixabay

От няколко години всички говорят за джинджифила. Той стана редовна съставка на повечето гурме ястия, че вече се слага и в напитки като кафе, смутита, шейкове и т. н. Има маски с джинджифил, дресинг с джинджифил, а когато ни застигне студеното време дори в аптеките го препоръчват като силно средство срещу вирусите и грипа. На кратко джинджифилът се превърна в панацея! Оправдано ли е доверието ни в него?

1. Кара кожата да засияе

Джинджифилът съдържа вещества, които потискат възпалението и изключват причиняващите болка съединения в организма. Противовъзпалителните свойства на корена също могат да помогнат за успокояване на червената, раздразнена кожа. Обещаващо проучване при плъхове установи, че яденето на комбинация от куркумин и джинджифил помага на кожата да подобри регенериращите си свойства.

2. Бори се с рака и остаряването

Джинджифилът притежава антиоксиданти, които помагат за защитата на организма от рак, особено рак на яйчниците. Антиоксидантите също така предпазват кожата от свободните радикали, които потискат производството на колаген.

3. Предпазва от подуване и гадене

Чаша чай от джинджифил може да помогне на стомаха ви да се изпразни по-бързо, така че храната да не застоява в него. Така се предотвратява подуване и газове. Джинджифилът също е средство за борба с гаденето, твърдят научни изследвания, независимо дали е причинено от пътуване, химиотерапия или бременност.

4. Намалява лошия холестерол

Джинджифилът може да помогне за понижаване нивата на лошия холестерол, което намалява риска от сърдечни заболявания. Неговите свойства на разреждане на кръвта могат да помогнат да се предотврати образуването на кръвни съсиреци, което да намалява риска от инсулт.

5. Бори настинка

Защо смучем джинджифил, когато сме болни? Веществата, които се борят с възпалението, имат антимикробни и противогъбични свойства, с които борят инфекциите и повишават имунитета.

Бързо лечение: Смесете гореща вода с две супени лъжици пресен настърган джинджифил, сок от един лимон и половин супена лъжица мед.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари