IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Суперхрани за лице

2 август 2018 08 00

Дори не е нужно да ги ядете

Снимка: Pixabay

Снимка: Pixabay

Има две неща, за които всяка жена никога не спира да копнее – секси тяло и красива и гладка кожа. Всяка година жените по целия свят харчат милиарди долари за козметика и процедури, за да съхранят младостта си. Най-големите им съюзници обаче се намират на кухненските рафтове и в хладилника.

1. Овесени ядки

Овесените ядки са идеални за всеки тип кожа. Те са идеални за избелване на кожата и изравняване на тена. Смесете малко овесени ядки с бадемово мляко и мед. Тъй като те са грапави по текстура са чудесен скраб за лице. Помагат много при акнеична кожа, тъй като абсорбират излишната мазнина.

2. Зелен чай

Торбички зелен чай веднага облекчават слънчеви изгаряния и предпазват от вредните лъчи на слънцето, което е основен виновник за остаряването. Изстудете торбички зелен чай в хладилника за 30 минути и ги поставете върху очите. Те ще премахнат торбичките, тъмните кръгове и ще минимизират бръчките.

3. Чиа

Семената от чиа са богат източник на фибри, протеини, витамин Е и омега мастни киселини. Те са съставка на много кремове за хидратиране. Смесени с кокосово олио семената стават чудесен серум за хидратиране.

4. Ябълков оцет

Ябълковият оцет е изключително добър за премахване на мъртвата кожа и също така е отличен тонер. Смесете 1 супена лъжица ябълков оцет с две чаши вода и я съхранявайте в хладилника. Използвайте 2-3 капки от тази отвара като тонер всяка вечер преди лягане, за да стегне кожата ви.

5. Авокадо

Авокадото се бори със сухата кожа и добавя влага, защото съдържа витамини А и Е като и двете имат антиоксидантни свойства.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари