IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Закуска N1 в Боливуд

20 септември 2018 07 20

Омлетът е хит сред звездите в Индия

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Омлет от белтъци е най-хитовата закуска в Боливуд. Индийските звезди се кълнат в нея и твърдят, че това ястие им помага да са във форма. Защо белтъчният омлет се превърна в суперхрана и трябва ли да махаме жълтъците? Нормалният омлет не е ли по-хранителен и здравословен?

Според експертите по хранене и диетолозите омлетът от белтъци е по-добрият вариант при спазване на режим, тъй като съдържа по-малко калории и все пак е вкусен. Изследвания показват, че белтъчният омлет помага на хора, които страдат от високо кръвно налягане.

Как той помага в процеса на отслабване?

Високо съдържание на протеин

Като цяло яйцата са един от най-често ползваните източници на протеини. Жълтъкът обаче съдържа и холестерол и спокойно може да бъде изваден от „уравнението“ без това да дебалансира полезните свойства на яйцето. Голяма част от протеина се намира именно в белтъка.

Полезни съставки

Белтъкът съдържа витамини А, B-12, D, калий и натрий. Това означава, че дори да отстраните жълтъка от яйцето, пак ще поемете доста полезни хранителни съставки.

Без холестерол

Холестеролът може да блокира артериите ви и да провокира сърдечни проблеми. Вадейки жълтъка от яйцето, вие поемате по-малко холестерол.

Съвет

Ако искате закуската ви да е още по-здравословна, пригответе омлета в тефлонов тиган без мазнина. Добавете в него зеленчуци – домати, краставици, спанак, чушки... ако искате да увеличите дозата протеин, може да сложите и парче пилешко/пуешко филе.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари