IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 вида алкохол, които съсипват кожата ви

23 септември 2018 10 45

Алкохолът вреди не само на теглото и здравето ви, но и на външния ви вид

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Ако обичате да си пийвате петък и събота вечер, имаме лоша новина за вас. Любимото ви питие може да съсипва тялото ви от години. Употребата на алкохол в малки дози може и да има някои ползи за организма, но върви ръка за ръка с десетки негативи, затова мислете внимателно преди да посегнете към чашката. Ще се изненадате, но най-много кожата ви страда от дружбата ви със спиртните напитки.

Бира

Ако сте фен на бирата, трябва да намалите срещите си с нея, тъй като тя прави лицето ви подпухнало заради съдържанието на захар и сол.

Бяло вино

Доста изследвания твърдят, че по една чашка вино вечер е полезна за сърцето и т. н. Е, скорошно проучване на университета Браун пък заяви, че дори малко количество вино увеличава шанса да се сдобиете с розацея – състояние на кожата, което се изразява в нейното зачервяване на места поради насищане на кръвни клетки на повърхността на кожата.

Червено вино

И червеното вино не е опция! Ако понякога получавате червени обриви, тогава червеното вино може да бъде най-лошата алкохолна напитка за вас, тъй като натуралният му захарен състав само ще увеличи зачервяванията ви.

Ром/уиски

За разлика от вече изброените питиета, проблемът с високоалкохолните напитки са допълнителните течности, с които често се смесват – сода, кола и други газирани течности, пълни със захар и изкуствени подсладители които провокират акне. Също така, тъмните течности съдържат конгенери, които се получават по време на ферментацията на алкохол и тези конгенери водят до преждевременно остаряване на кожата.

Коктейли

Може би най-лошият вариант. Те съдържат различни видове алкохол, т. е. вкарвате в тялото си много захари и консерванти, които ще ви вкарат в пубертета само след една нощ на по-сериозна консумация.

Какво да пиете?

Според експертите, колкото по-чист е алкохолът, толкова по-добре. На практика, ако държите да пийнете нещо, по-добре се насочете към водката или... виното (но подбирайте внимателно и пийте умерено).

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари