IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

С какво да внимаваме при бизнес облеклото?

13 февруари 2017 14 40

Вижте кои са задължителните артикули

Снимка: Мирослава Дерменджиева

Снимка: Мирослава Дерменджиева

Няколко са „задължителните“ артикула, когато говорим за бизнес облекло: тъмносиньо или черно сако (по възможност добре ушито и структурирано и от качествена естествена материя), тъмносив, черен или тъмносин панталон (отново да наблегнем на качеството, не толкова на актуалността спрямо тенденциите на момента), фин пуловер или поло (за предпочитане от мерино, вълна или коприна), обувки и колан – кожени и по възможност в тон, винаги добре поддържани.

Белите ризи са задължителна класика, като избирайте винаги естествена материя – 100% памук или коприна.

Ето сега и няколко насоки, които е добре да знаем, когато искаме да спазим етикета свързан с бизнес облеклото:

Внимавайте с цветовете

Да намерите сако и панталон в еднакъв нюанс на черно/синьо/сиво е по-скоро невъзможно, затова заложете на комбинация, например: синьо сако и черен панталон, черно сако и сив панталон и т. н. По-добре е да градирате цветовете и да надграждате ton sur ton, отколкото да се надявате да нацелите еднакви цветове.

Ако искате да носите гарантирано еднакви цветове на горната и долната дреха – заложете на костюм от еднакъв плат!

Напасвайте металите

Ако токата на колана ви е сребриста, а по обувките ви има метални елементи – то те също следва да бъдат сребристи. Добре е да спазвате и златното правило, че металът на часовника трябва да пасва на метала на токата на колана, т. е. сребърен часовник + сребриста метална тока! Същото се отнася и до металните копчета на сакото и бижутата – ако копчетата са златисти, бижутата следва също да са златни или златисти.

Чорапите

В зависимост от цвета на облеклото, чорапите трябва да пасват на цвета на обувките или на панталоните, но никога не бива да са по-светъл цвят от панталона. Например: черни обувки и сив панталон можете да носите, както със сиви, така и с черни чорапи, но никога с бежови. Можете да носите фини прозрачни чорапи, стига да не се „бият“ с естествения цвят на кожата ви.

В Shedd можеш да намериш разнообразни модни находки със #сако, #панталон, #чанта и много други.

Автор: Ана Динкова, Ana's Handbag

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари