IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да изберем подходящ екип за спорт?

12 март 2017 14 15

Не подценявайте правилните компоненти

Снимка: Tialoto.bg

Снимка: Tialoto.bg

Когато реших да се занимавам по-активно със спорт и открих защо искам да тренирам и как точно да се мотивирам, започнах от екипировката.

Това не е случайно, тъй като за да бъде една тренировка успешна, най-важното е да ни бъде комфортно и удобно.

Практичността е задължителна, затова трябва да бъдем много внимателни, когато избираме отделните части от екипировката.

Аз лично се спрях на три от най-важните и абсолютно задължителни компонента. Не забравяйте, че преди всичко търсим спортни обувки, тениска и долна част, които да ни помагат в тичането и да го улеснят.

Ето как да изберем компонентите за перфектната тренировка за тичане:

1. Тениска

Когато тичаме, съвсем нормално е да се потим, даже е желателно. При избирането на тениска за спорт това беше основната мисъл, с която избирах своята. Тя трябва да бъде от дишаща материя, която да не запарва тялото. Същевременно платовете трябва да бъдат с мекота на тъканите, които да ѝ позволят да следва движението на тялото без да пречи.

2. Клин

Тренирала съм със спортен екип и определено избрах да се спра на клин. Плътното прилепване по тялото помага изключително много при тичане, защото краката трябва да бъдат свободни и да няма нищо широко, в което да се спъвам, например.

3. Спортните обувки

Когато избирате екипировка, трябва да знаете едно – спортните обувки са най-важната част. Първото и най-важното нещо, с което трябва да се съобразите задължително, е удобството. Имайте предвид, че добрата тренировка и дългият крос се получават само тогава, когато никъде нищо не ви създава дискомфорт. Реално, правилните обувки дори могат да удължат силите ви и продължителността на активността ви.

Гледайте силуета. Той трябва да следва всяко едно движение на крака ви, а подметката трябва да „залепва“ за ходилото така, че да оказва подкрепа при бягане.

Материите и платовете, от които са изработени обувките ви, трябва да бъдат дишащи и меки, за да не запарват и да не изморяват краката.

И разбира се не на последно място, спортните обувки трябва да бъдат красиви. Всяка една дама иска да се чувства добре, независимо какво прави, затова се спрете на преплетени десени, които да отиват на целия ви екип.

От личен опит споделям, че всички тези качества аз открих в новия модел на adidas – UltraBOOST X. За едно истинско преживяване с постигане на „A feeling like no other“!

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари