IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

4 знака, че не ви ценят особено в службата

23 март 2018 08 40

Дали получавате нужното уважение?

Снимка: istockphoto.com

Снимка: istockphoto.com

Много хора са подценявани на работното си място, но невинаги взимат мерки да променят този факт. Ние понякога сме склонни да приемем по-ниско заплащане, да си държим езика зад зъбите (пред шефа), да търпим неуважително отношение от колегите, само и само, за да си запазим работата. Но никога не бива да се примирявате с подобно отношение, което води до излишно вътрешно напрежение и по-ниска самооценка!

Ето и 4 ясни знака, че не ви ценят в службата и че е по-добре да се махне те оттам:

1. Шефът ви не ви помага да растете във фирмата

Едно нещо, което фирмата със сигурност ви дължи за цялата упорита работа, която сте положили за нея, е възможността да се развивате. Ако шефът ви не ви дава такава възможност, ако не ви дава нов тип задача, ако не ви предлага подкрепа по отношение на стремежите ви за кариера, ако не ви взима на важни срещи и т. н., то това е знак, че не ви цени достатъчно.

2. Вие сте по-нископлатени от повечето си колеги

Ако разберете, че сте по-зле платени от повечето си колеги, то това буквално значи, че в тази фирма обезценяват труда ви. Заплатата е един от най-ясните показатели за това кой служител е по-важен за ръководството. Трудно е да си отговорите сами кое е справедливото заплащане за вашия труд, но един от начините е да попитате вашите колеги (може и на подобна длъжност, но в друга фирма) за тяхната заплата. Ако те имат същата квалификация като вас, но взимат много повече пари от вас – ясно е, не сте уважавани в службата.

3. Товарят ви с всичката работа, която другите не искат да свършат

Може да ви се струва странно, ако колегите ви винаги казват, че сте „най-добрият работник“ и затова трябва да свършите повече работа от тях. Това значи, че те ви използват, а вие се оставяте да го правят. Ако шефът ви не взема мерки да промени това, то нямате място в тази организация.

4. Неквалифицирани служители критикуват вашата работа

Ако вашият шеф оставя ваши колеги, които са по-нискоквалифицирани от вас, да критикуват мнението и работата ви, без да ви защити нито веднъж, значи той не ви цени особено. Вероятно в тази фирма има привилегировани хора (протежета), които се радват на близостта и подкрепата на шефа, без значение от качествата си. Работата в такъв офис само ще ви изнерви и ще ви накара да се съмнявате в себе си.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари