IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Добрите шофьори били по-добри в леглото - да, бе, да?

21 ноември 2011 07 29

Въпрос на по-добре развита мозъчна половина

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Не ви ли е правило впечатление, че добрите шофьори са и добри в леглото? Ако не, замислете се и ако трябва наблюдавайте.

За да се изградят добри шофьорски умения хората използват по-малко експлоатираната според редица учени половина на мозъка си - дясната. Същата, която очевидно работи по-добре при пишещите с лява ръка, които се сочат от десетилетие поне като образец за креативност и пример за природно заложен талант.

В дясното полукълбо, което управлява движението на лявата половина на тялото, са изградени центрове и зони, отговарящи за повечето необходими действия при шофиране. Областта над дясното ухо, на темето малко към врата, отговаря за 3 D усещанията и възприятията ни. Благодарение на нея можем да осъзнаем собственото си движение в пространството и разминаването с предметите на околната среда, без което шофирането не би било възможно, както и преценката ни за движещите се срещу или до нас превозни средства. Там се намира и центърът за навигация.

Непосредствено до тази мозъчна област към тила стои интерпретирането на видяното през очите и преценката за обектите пред нас – разпознаване на обектите, форма, дистанция.

Когато човек кореспондира добре с тази част на мозъка си, той сякаш е роден да шофира и неминуемо след часове практика се чувства в свои води зад волана, а по-късно се отличава с уменията за точната си преценка на пътя. Е, вярно е, че са необходими и други качества, за да бъде преценката цялостна и движението да става по правилата.

Същите мозъчни области използват и добрите любовници при секс, за да доставят удоволствие не само на себе си, а и на партньорката. На човек, мъж или жена, който добре кореспондира с тези мозъчни зони и няма някакви емоционални задръжки и психологически бариери, създадени му от контакта със социума, не му трябва много време, за да се ориентира за добрите похвати при общата любовна игра за доставяне на по-голяма наслада.

За този успех допринася и зоната за бързината на повтарящите се движения и баланса, която се намира под областта за дистанция и движение, в същото това дясно полукълбо.
Вероятно най-висока оценка за умения в леглото получават отличните шофьори-левичари, не мислите ли?

А защо мъжете все пак са по-добрите в управлението на колата - дължи се на тестостерона, който може да се смята за "хормона на концентрацията". Той е мъжки полов хормон, който в ниски количества се секретира и в женското тяло.

Естествено, по-високото му ниво прави мъжете по-рационалните. По-ниският тестостерон обаче също е в полза на шофьорските умения, жените са по-дисциплинираните водачи на пътя. Така че изводите по-горе не изключват и представителките на нежния пол.

Още любопитни новини за здравето четете в Puls.bg.

Автор - снимка

КоментариКоментари