Вход / Регистрация

През август хората правят най-много секс

Всичко е благодарение на слънцето и хормоните
През август хората правят най-много секс
Снимка: Dreamstime

Август е месецът, през който британците правят най-много секс, установи британско проучване, публикувано от вестник „Дейли телеграф".
Изследването било поръчано от фирмата за секс играчки „Lovehoney" и обхванало 2000 пълнолетни поданици на Нейно величество. Според учените този пик в сексуалността на британските двойки се дължи на факта, че обилните слънчеви лъчи стимулират производството на тестостерон при мъжете и на „хормоните на щастието" – серотонина и допамина.

Предишно изследване на австрийски специалисти от университета в Грац констатира, че мъже с повече витамин D в кръвта, имат по-високи нива на тестостерон в организма.

А количествата на витамин D се регулират от слънчевите лъчи и растат през летните месеци. На второ място по полова активност се оказва месец юли, а юни е класиран трети.
Друга причина за повишеното сладострастие през лятото са по-разголените тела през този сезон и въздействието на слънчевите дни, които карат хората да се чувстват по-щастливи и по-секси.

Още повече че възможностите за повече полови контакти рязко скачат през ваканционния период. Най-малко секс британците правят през зимните месеци, като най-неблагоприятен се оказва набеденият за романтичен месец февруари, когато се чества „Денят на влюбените". Нивата на тестостерон в мъжкия организъм са с 33 процента по-високи през юни, отколкото през януари, установиха учените.

Психологът проф. Кари Купър от Университета в Ланкастър казва, че горещото време вдъхва желание за секс, особено на жените. Г-н Купър заявява: „Лятото има голям ефект върху дамите, защото те могат да носят разнообразие от разголени дрехи, с които се чувстват по-секси, а това ги настройва за флиртове."

Изследването показва, че момичетата са по-склонни да дават телефонния си номер на атрактивен мъж, когато времето е хубаво, а не облачно.Коментари (1)
rocksteady ( преди 9 месеца )

ти да видиш ;)

0 0
Коментирай
Потребител:
Текст:

Моля, въведете кода в полето * 


Менструалната болка прави жените по-глупави Менструалната болка прави жените по-глупави
Спазмите намаляват когнитивните функции на дамите

Кои храни зареждат мъжа с енергия? Кои храни зареждат мъжа с енергия?
Зърнени бисквити и мляко

Кисненето във Facebook води до хранително разстройство Кисненето във Facebook води до хранително разстройство
Кара ни да приемаме тялото си по негативен начин

Бихте ли дали 140 лева за паста за зъби? Бихте ли дали 140 лева за паста за зъби?
Създателите ѝ твърдят, че тя е нетоксична, почиства зъбите, изгражда емайл и има вкус на десерт

Виж още