IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

През август хората правят най-много секс

16 юли 2013 15 02

Всичко е благодарение на слънцето и хормоните

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Август е месецът, през който британците правят най-много секс, установи британско проучване, публикувано от вестник „Дейли телеграф".
Изследването било поръчано от фирмата за секс играчки „Lovehoney" и обхванало 2000 пълнолетни поданици на Нейно величество. Според учените този пик в сексуалността на британските двойки се дължи на факта, че обилните слънчеви лъчи стимулират производството на тестостерон при мъжете и на „хормоните на щастието" – серотонина и допамина.

Предишно изследване на австрийски специалисти от университета в Грац констатира, че мъже с повече витамин D в кръвта, имат по-високи нива на тестостерон в организма.

А количествата на витамин D се регулират от слънчевите лъчи и растат през летните месеци. На второ място по полова активност се оказва месец юли, а юни е класиран трети.
Друга причина за повишеното сладострастие през лятото са по-разголените тела през този сезон и въздействието на слънчевите дни, които карат хората да се чувстват по-щастливи и по-секси.

Още повече че възможностите за повече полови контакти рязко скачат през ваканционния период. Най-малко секс британците правят през зимните месеци, като най-неблагоприятен се оказва набеденият за романтичен месец февруари, когато се чества „Денят на влюбените". Нивата на тестостерон в мъжкия организъм са с 33 процента по-високи през юни, отколкото през януари, установиха учените.

Психологът проф. Кари Купър от Университета в Ланкастър казва, че горещото време вдъхва желание за секс, особено на жените. Г-н Купър заявява: „Лятото има голям ефект върху дамите, защото те могат да носят разнообразие от разголени дрехи, с които се чувстват по-секси, а това ги настройва за флиртове."

Изследването показва, че момичетата са по-склонни да дават телефонния си номер на атрактивен мъж, когато времето е хубаво, а не облачно.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

rocksteady ( преди 10 години )