IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Часовник ще ни предпазва от слънчеви изгаряния

27 март 2014 14 29

Аксесоарът ще дава възможност на кожата ни да абсорбира повече витамин D от слънцето

Снимка: SunFriend

Снимка: SunFriend

Появи се нова марка часовник, който ще ни помага да се предпазваме от слънчеви изгаряния.

Въпросното устройство ще премахне необходимостта от употребата на слънцезащитни кремове. Известно е, че тези козметични продукти причиняват спад в усвояването на витамин D, който пък е важен за костната плътност и усвояването на калция от организма.

Новият часовник може да измерва излагането на ултравиолетови лъчи и да предупреждава своите потребители, когато има опасност да изгорят. Аксесоарът е създаден, за да предпазва кожата от вредното въздействие на слънчевите лъчи, но в същото време да не възпрепятства кожата от абсорбирането на витамин D с помощта на слънцето.

Експертите се опасяват, че кремовете са причинили световен дефицит у хората от въпросния жизненоважен витамин. Часовникът е с марка „Sunfriend“, измерва UVA и UVB лъчите и ви казва дали е време да спрете да се излагате на слънце, преди да започнете да изгаряте.

Използването на аксесоара започва с въвеждане на чувствителността на кожата по скала от 1 до 11. Светодиодните светлини предупреждават когато UV облъчването стане прекалено. LED светлините започват да мигат, а на циферблата се изписва какво е нивото на UV лъчи, което е достигнало до кожата ви.

Има огромен брой хора, които са наясно, че слънцето става вредно, ако се прекалява с излагането на лъчите му, но не знаят колко точно време да се пекат, а с въпросния часовник ще бъдат по-наясно с това.

Витамин D е важен за управлението на нивата на калция в организма и поддържане на здрави кости, а също отскоро се смята, че има ефект върху намаляването на рак на гърдата, артрита и диабета.

Интересната джаджа може би наистина ще е полезна, но от сега се вижда, че ще има и някои недостатъци. Все пак, технически часовникът ще измерва слънчевата светлина върху китките, а не върху цялото тяло. Най-новата версия на устройството се продава за 50 щатски долара.

Снимка: SunFriend

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 10 години )
дано да дойде по-скоро в България ;)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар