IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Споровете водят до ранна смърт

16 май 2014 12 31

Колкото по-често влизате в конфликти, толкова по-малко ще живеете

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Някои спорове са полезни и заздравяват връзката. Освен това те помагат за измислянето на най-добрите решения. Въпреки това специалистите не препоръчват да спорите често и особено за безсмислени неща, защото това ще съкрати живота ви.

Ново изследване показва, че хората, които често правят свади, умират по-млади. Според данните не става въпрос за някоя и друга година, а за 2-3 пъти по-рано, отколкото по-спокойните и уравновесени индивиди.

Датски учени са изследвали 9875 мъже и жени на възраст между 36 и 52 години, като са се фокусирали върху психологическите реакции на стреса и влиянието му върху настъпването на смъртта. Участниците са разпитвани за техните връзки и отношенията им с децата, членовете на семейството им и нещата, които ги правят нещастни.

Оказва се, че хората, които често изпадат в конфликти, са по-раздразнителни и имат по-високи нива на стрес, което съкращава продължителността на живота им с до 50 %, пише MD Connect.

10 % от участниците винят децата си за излишния стрес, а 9 % се натоварват в отношенията си с партньора. Само 8 % имат оплаквания относно социалните си взаимоотношения.

Хората, които са безработни или уволнени, страдат от емоционални травми и може да си отидат от този свят по-рано.

Мъжете най-често се стресират от факта, че трябва да осигурят достатъчно средства за издържането на семейството си, показва още изследването. Това е и обяснението защо все повече господа на ранна възраст преживяват инфаркт или инсулт.

Учените призовават хората да се стремят към по-спокоен живот и социални взаимоотношения.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )