IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Червеното вино подобрява паметта

13 юни 2014 13 40

Но само краткосрочната

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Червеното вино е една от любимите напитки на много хора. Малко от тях обаче се нуждаят от извинение, за да го консумират. Дори и тези, които имат притеснения, вече трябва да бъдат спокойни, тъй като имат сериозно основание да продължават да пият любимото си червено вино.

Според учените съединение, намиращо се в червеното вино и шоколада, може да подобри паметта. Германски изследователи установяват, че ресвератролът повишава краткосрочната памет и подобрява концентрацията.

Резултатите са вследствие на изследване, в което участвали 23-ма човека с наднормено тегло. Част от тях взимали ресвератрол като добавка в продължение на шест месеца. Участниците минавали през тест за паметта си, а техните мозъци били сканирани преди и след приема на съединението, съдържащо се в червеното вино.

Резултатите показват, че хората, взимащи ресвератрол като добавка, имали по-добри спомени след приема, отколкото групата, на която било давано плацебо. Ресвератролът помогнал на участниците да запомнят по-добре списък с думи, който били видели 30 минути по-рано.

Установено било още, че хората, приемащи добавката, имали повече връзки в областта на мозъка, участващи в паметта. За изследването били избрани хора с наднормено тегло, тъй като те по-отчетливо реагират на ресвератрола, пише вестник Daily Mail.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )
хахха, в по-големи количества я изтрива!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар