IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

7 неща, които трябва да знаете за целулита

13 октомври 2015 12 31

Някои храни могат да помогнат в борбата с него

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Един от най-големите кошмари за жените безспорно е целулитът. Портокаловата кожа кара много жени да се чувстват неудобно в леглото, на плажа или изобщо през топлите месеци от годината, когато излагат тялото си на показ. Най-лошото на целулита обаче не е, че го имате, а че борбата с него е толкова трудна... може би колкото с излишните килограми!

Ако все пак сте решени да се борите с портокаловата кожа, ето няколко неща, които е добре да знаете:

Генетично е

За съжаление, ако вашата майка има целулит, съществува голям шанс вие също да страдате от него. Разбира се, начинът на живот също играе важна роля при формирането на портокаловата кожа, така че не всичко е изгубено.

Среща се по-често при жените

Структурата на женската кожа е по-добра основа за развитието на неприятните вдлъбнатини. Мъжете от своя страна се радват на по-благоприятна съединителна тъкан.

Тенът прави целулита дори по-лош

Ако с настъпването на есента ви се иска да поддържате тена си в соларното студио, не го правете. И не само, защото солариумът повишава риска от рак на кожата. Оказва се, щетите, причинени от UV лъчите, разграждат колагена в кожата. Това от своя страна прави портокаловата кожа още по-видима.

Упражненията могат да ви помогнат

Докато намаляването на килограмите невинаги е гаранция за намаляване на целулита (дори слабите жени имат целулит), изграждането на мускули може да ви помогне в борбата с неприятния проблем. Ако искате да премахнете целулита си, съсредоточете се върху упражнения за крака (бедра) и дупе.

Опитайте локално лечение

В допълнение към тренировките, може да опитате и локално лечение на целулита. Има козметични продукти, които облекчават състоянието на портокаловата кожа. Антицелулитните масажи също са добър вариант, който може да опитате.

Снимка: Istock

Водата също помага

Неведнъж сме казвали, че е изключително важно организмът ви да бъде винаги хидратиран. Достатъчният прием на вода също така подобрява структурата на кожата, следователно намалява целулита.

Някои храни също се борят с портокаловата кожа

Ако искате да се справите с проблема, уверете се, че следните продукти присъстват във вашия хранителен план: зеленчуци, плодове, зехтин, ядки, семена и авокадо.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари