IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо ви боли главата?

12 ноември 2015 06 30

Няколко неочаквани причини

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Всеки човек поне веднъж в живота си се е сблъсквал със силно главоболие. Но само тези, които страдат от болки в главата често, знаят колко нетърпими могат да бъдат те. В моментите, в които болката е силно натрапчива, хората посягат към специални медикаменти и просто чакат лошото да отмине.

Важно е обаче човек да е наясно какво причинява главоболието му, за да се опита да го редуцира. Всъщност причините могат да бъдат безброй, а за някои от тях може би дори не подозирате.

Ето защо, ако страдате често от главоболие, разберете кои са неочакваните причини то да се появи:

Прекалили сте с тренировката във фитнеса

Особено опасно е, когато времето е топло, защото жегата само може да влоши нещата. Главоболието може да се появи заради скок на сърдечната честота, макар прагът да е различен при всеки. В някои случаи главоболието, породено от прекалено натоварване във фитнеса, може да продължи до два дни.

Разтягате врата си

Този тип главоболие, известно като тилна невралгия, обикновено започва в задната част на черепа и би могло да бъде много интензивно. Освен това има възможност болката да се разпространи не само в областта на тила, но и в други части на главата.

Често си стискате челюстта

Много често това се случва, когато човек е подложен на голям стрес. Стискането на челюстта обаче може да доведе до болка в лицето, челюстта и врата.

Прекарали сте повече време на високо място

Дори и да контролирате хидратацията на вашето тяло, това не означава, че сте имунизирани от главоболие, причинено от големи промени в надморската височина. Тези промени могат да предизвикат гадене, което обикновено се влошава вечерта и рано сутрин.

Приели сте прекалено много лекарства, за да облекчите главоболието си

Ако често страдате от болки в главата, нормално е да сте „въоръжени“ с много медикаменти, които да облекчат състоянието ви. Лошата новина е, че има възможност тези лекарства да провокират повторно главоболие. По възможност не комбинирайте болкоуспокояващите с кофеин, както и няколко вида от тях.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари