IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

7 начина, по които промяната във времето се отразява на тялото ви

7 ноември 2015 06 00

Как да се справите със студа и влагата

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Смяната на сезоните е неминуема, но температурните промени и влажността не са приятел на вашия организъм.

Ето защо с идването на есента вероятно ще усетите някои промени в тялото си, които няма да ви се понравят.

Хубаво е да сте наясно с тези изменения, за да вземете необходимите мерки и да се преборите успешно с липсата на тонус, енергия и неприятната сънливост.

Ето и какво се случва, когато настъпи есента и навън застудее.

Главоболие и мигрена

По-чувствителните хора се сблъскват с неприятното главоболие. Това се дължи на промяната на атмосферното налягане, липсата на здрав сън и понижения тонус. Можете да смекчите болките като започнете да приемате повече витамини и заложите на плодовете и зеленчуците. Ако повишите физическата си активност, това ще доведе и до по-добро кръвообращение. Няма да е зле и да се снабдите с някои лекарства срещу главоболие. За целта се консултирайте с лекар.

Суха кожа

Всяка смяна на сезоните се отразява на кожата. Дори да няма парещо слънце, сухотата ѝ остава като проблем. Пийте повече вода, за да хидратирате организма си и не пропускайте кремовете за тяло.

Липса на енергия и сънливост

Кафето помага, но все пак не е много хубаво да се тъпчете по цял ден с кофеин. Отново на помощ идват витамините, здравословната храна и движението, което ще ви разсъни бързо. Научете тялото си на новия есенен ритъм – лягайте си и ставайте в приблизително в едно и също време, така че да си осигурите необходимия 8-часов сън.

Проблеми с дишането

Те не са типични само за хората с астма. Смяната на налягането и влажността променят консистенцията на въздуха и дишането ви за известен период от време може да бъде затруднено. Консултирайте се с лекар дали има нужда да взимате някакви медикаменти.

Грип и настинки

Имунната ви система вероятно се нуждае от малко тласък. Има куп имуностимуланти на пазара, а освен това може да подсилите тялото си с храни като мед, лимонов сок, зелен чай, джинджифил, плодове, зеленчуци и други.

Болки в ставите

Често старите ви травми са хронични и се обаждат при студ и влага. Постарайте се да загреете болезнените места с леки кръгообразни движения преди да излезете навън. Покрийте ги добре с дрехи, за да не бъдат изложени на директен студ. Ако има мазила, които ви помагат за облекчаване на болката, не се колебайте да ги използвате.

Косопад и чупливи нокти

Сезонният косопад не е изненада, чупенето на ноктите също. Това се променя с прием на повече витамини, полезни храни и добавки за съответните проблеми.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари