Смятате ли, че комарите ви атакуват по-често от останалите хора? Не, не ви гони параноя. Науката доказа, че наистина тези досадни кръвопийци предпочитат конкретни хора в зависимост от някои кръвни фактори. И комарите ги надушват от повече от 50 метра, твърди Джо Конллън, технически съветник на Американската асоциация за контрол на комарите.

Коя кръвна група сте? Кръвна група А или 0 сте?

Изследвания показват, че комарите са силно привлечени към хора от кръвна група 0. Следващата предпочитана от тях група е В. Оказва се, че 85 % от хората изпращат сигнал за кръвната си група.

Колко въглероден диоксид отделяте?

Комарите харесват повече хората, които отделят повече въглероден диоксид. Затова и възрастните са по-хапани от децата. Бременните жени пък са изключително апетитна хапка за кръвопийците, тъй като те отделят най-много въглероден диоксид.

Още по темата

Обичате ли да спортувате?

Комарите са известни с любовта си към топлина, движение на тялото и миризмата на пот. Те могат да помиришат млечна, пикочна киселина, амоняк и други подобни съединения, които се съдържат в потта. Това ги привлича към вас и те атакуват смело.

Какво съдържа кожата ви?

Има ли следи от стероиди и холестерол? Ако отговорът е положителен, то вие сте новата мишена на комарите. Имайте предвид, че повече холестерол в кожата не означава повече холестерол в тялото. Когато тялото ви абсорбира повече холестерол, организмът го избутва на повърхността на кожата.

Пийвате ли често бира?

След консумацията на бира тялото отделя аромат на етанол, което привлича комарите.