IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо да залагате на целуването 

10 септември 2017 10 45

Ползите са много, минуси - няма!

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Целуването не е просто израз на любов и привързаност, то е цяла наука. И по тази причина има куп научни изследвания, световен рекорд и тестове, които разкриват безкрайно интересни аспекти на този естествен акт.

Чували ли сте за филематология?

Ако наистина се интересувате от целуването и искате да го изследвате в дълбини, можете да направите кариера от това. И преди умът ви да се насочи в съвсем погрешна посока , става въпрос за научна кариера, От 19 век насам официално съществува наука, свързана с целуването и тя се казва филематология.

Колко време се целувате през целия си живот?

Според едно изследване средно около 20160 минути, което е разно на две седмици.

Има световен рекорд по целуване

Има световен рекорд за почти всичко, така че логично и целуването не е пропуснато. Държат го Екачай и ЛаксанаТиранарат от Тайланд , които не са отлепили устните си един от друг в продължение на 58 часа, 35 минути и 58 секунди!

Полезно е за здравето

Освен че е приятно като усещане и помага отделянето на хормони като допамин и окситоцин, то подсилва имунната система и гори 3-4 калории на минута.

Тренира мускулите ви

Когато се целувате, вие използвате около 146 мускула, сред които 34 лицеви и 112 постурални.

Накланяте ли главата си?

Германският изследовател Онур Гюнтурюн наблюдавал 224 двойки, целуващи на обществени места в Съединените щати, Германия и Турция и стига до заключението, че две трети от хората накланят главата си надясно, когато заключват устните си.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари