IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нормално ли е да имате косми по зърната?

17 февруари 2018 13 00

И трябва ли да се консултирате с лекар?

Снимка: Istock

Снимка: Istock

За всички, които си мислят, че е странно и необичайно да растат косми по зърната ето една новина: нормално е! Това е абсолютно естествено и не заслужава специално внимание.

Защо се появяват косми по зърната?

В областта на гърдите и зърната има космени фоликули и появата на косъм там не е нещо по-специално от космите на всяка друга част на тялото ви.

Какво провокира израстването им?

Най-често причината са промените в хормоналните нива в тялото. Обичайни такива периоди са бременност, пубертет, критическа възраст и т. н.

В някои случаи космите около зърната могат да бъдат симптом на поликистозни яйчници, често свързван с повишени нива на тестостерон. Това обаче не е задължително и може да бъде установено от лекар.

Възможна причина за появяване на косми по зърната са и някои лекарства (често хормонални).

Колко често се среща подобно окосмяване?

Според някои изследвания около 30 % от жените имат косми по зърната, но реално числото може да е по-голямо, тъй като много жени се срамуват и не си признават подобно нещо.

Как се премахват космите?

Това са косми като всички други, така че премахването им става по същия начин – с пинцети, бръснене, коламаска, лазерна епилация.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари