IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-лошото време да проверявате телефона си

20 септември 2018 12 00

Не само ви разконцентрира, но и ви превъзбужда излишно

Снимка: Pexels

Снимка: Pexels

Скорошно изследване разкри, че младежите проверяват телефона си около 150 пъти на ден. Цифрата изглежда шокираща, но не и за тях! Доста здравни експерти предупреждават, че мобилните устройства са вредни за здравето, тъй като облъчват и човек трябва да ограничава интеракцията си с тях. Освен това ровенето в телефона се оказва не особено продуктивно, що се касае до останалите активности през деня.

Кога е най-неподходящо да фокусирате вниманието си върху телефона?

Веднага след събуждане

Много хора проверяват телефона си веднага, след като си отлепят очите. Просто скролване из личните профили в социалните мрежи, пощата или някоя нотификация за новина, ги кара да прекарват поне 10 минути, заболи очи в дисплея.

Британско проучване твърди, че това е доста вреден навик, който ви прави по-раздразнителни и по-малко щастливи през остатъка от деня.

Непосредствено преди работа

В много офиси няма свободен достъп до мрежата и това не е случайно. Ровенето за забавление и клюки разсейва, прави ви непредпазливи и склонни към допускане на грешки.

По време на изпълнение на задача

Изхождайки от горната точка, съвсем логично разсейването по време на важен казус е крайно непрепоръчително. Само няколко минути в телефона могат да убият продуктивността и концентрацията напълно.

По време на четене

Четенето е монотонна дейност, която като цяло успокоява и едновременно засилва частта от мозъка, която се грижи да поддържа ума и тялото млади. Когато смесвате четенето с ровене в телефона, вие унищожавате всички ползи от четенето.

Преди сън

Доказан научен факт е, че облъчването от дисплея е враг на съня. То води до активиране на нервните клетки и едно превъзбуждане на мозъка, което води до инсомния. Забравете за телефона поне 30 минути преди сън.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

( преди 5 години )
Забравили сте най-важното- по време на шофиране и пилотиране.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
ХоХо ( преди 5 години )
Проверявам телефона си когато е необходимо,а не когато трябва.Има хиляди други вреди много по-опасни.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
ХоХо ( преди 5 години )
Проверявам телефона си когато е необходимо,а не когато трябва.Има хиляди други вреди много по-опасни.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар