IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

7 места, на които не трябва да държите телефона си

18 декември 2018 09 30

Опасно е за здравето

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Зависимостта от мобилните устройства става все по-голяма. Живеем във времена, в които буквално сме обсебени от тези машини и не искаме да ги оставим и за минута настрана, за да не изпуснем нещо. Този навик обаче не е никак здравословен, тъй като мобилните телефони излъчват вредни вълни, които облъчват органите ни.

Ето и местата, на които не трябва да държите телефона си:

В джоба

Чувствате ли болка в стомаха или краката? Това може да е вследствие на факта, че държите телефона си в задния джоб. Според лекари носенето на мобилното устройство в задния джоб поставя много от органите ви на пряка радиация. Тъй като телефонът ви почти винаги е свързан с интернет, рискът от рак се повишава. Също така този вид облъчване доказано намалява мобилността на сперматозоидите при мъжете.

Под възглавницата

Ако нямате нощно шкафче, вероятно често поставяте телефона си до или под възглавницата си. От една страна вредните вълни облъчват пряко мозъка ви цялата нощ, от друга се замислете колко бактерии вкарвате в леглото си? Телефонът е един от предметите, който е пълен с бактерии, тъй като го разнасяте навсякъде през целия ден.

Близо до сърцето

Вътрешни джобове на ризи, якета, блузи… поставят телефона ви над сърцето и гърдите. Това може да причини рак на гърдата в дълготраен план.

До лицето

Лицето ви също е уязвимо! Бактериите по телефона лесно се пренасят по кожата, а оттам влизат през носа, устата, ушите, директно в тялото. Ако останат на повърхността на лицето, те лесно могат да предизвикат алергии, акне.

В банята

Не само, че рискувате да повредите устройството, тъй като може да се намокри, да го насапунисате или да го изтървете на плочките, но и да се нараните, в случай, че ви хване ток.

В колата под стъкло

Лятото колата се нагрява много лесно и ако телефонът ви е под стъкло, изложен пряко на светлина, батерията може да гръмне, което ще провокира освобождаване на химикали. Радиацията, която облъчен от топлина телефон излъчва, също е по-голяма.

В детската количка

Бебето ви е в пъти по-уязвимо на облъчване и радиация, тъй като неговата имунна система все още се формира и развива. Дръжте мобилните устройства далече от него.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари