IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Помощ! Имам стрии!

2 юни 2014 06 40

Йо-йо ефектът от диетите е таен съюзник при формирането на стрии

Снимка: Байер

Снимка: Байер

Няма сигурност за появата на стрии или по-точно за тяхната „не поява“. Те изникват без да се съобразяват с възрастта на жената.

Основната причина за появата на стриите е рязкото израстване и наедряване на тялото. В следствие се появяват червеникави и в последствие блестящи ивици в зоната на бедрата, ханша, корема, гърдите, а понякога дори в областта на коленете и предмишниците. Естетически ситуацията става още по-неприятна, когато през летния сезон, кожата потъмнява от слънцето, а стриите остават да лъщят от белота.

Често при появата на стрии, жените се втурват рязко да отслабнат. Това понякога прави проблема още по-видим. Йо-йо ефектът е таен съюзник при формирането на стрии. Д-р Цеца Влаева, дерматолог в Медицински център „Доверие“ в София, споделя, че често нейните пациентки не забелязват червените стрии, а направо виждат появилите се бели ивици. Затова и жените търсят съвет за справяне с проблема сравнително късно.

Веднъж появят ли се, обаче, тяхното отстраняване е изключително трудно. Обещания за известни успехи за намаляване на стриите може да бъдат дадени изключително в ранния период на тяхната поява, докато са още червени. Понякога се прилагат серия химически пилинги, като с тях се цели да се стимулира производството на колаген. Лазерните процедури могат да доведат до намаляване размера на стриите, но изискват продължителен период на лечение.

За съжаление, никой от методите не може да даде перфектен резултат. Най-доброто средство срещу стриите е превенцията. Поддържането на хидратация и еластичността на кожата гарантира, че тя може да се справи с резки промени.

Бепантен крем против стрии на Байер обединява всичко необходимо, за да се задържи кожата еластична. Декспантенолът и глицеринът осигуряват подхранването и хидратацията на кожата, маслото от маслина и кожни липиди поддържат и укрепват бариерната ѝ функция, а извлекът от тропическото растение сентела азиатика стимулира производството на колаген и еластин.

Бепантен крем против стрии се нанася лесно, бързо прониква в кожата и не оставя мазни следи. Подходящ е за употреба за всички зони на тялото.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Дуковска

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )
Целта не е да го решиш, а да не стигаш до него. Както си слагаме дезодорант, преди да се изпотим, или ползваме кремове против бръчки, така идеята е да хидратираме кожата, за да не се появяват стриите.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )
не знам дали нещо наистина може да реши този "проблем"
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар