IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Видове антицелулитен масаж

9 юли 2014 11 19

Как да премахнем грозните мастни натрупвания в областта на бедрата и ханша?

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Хората, които искат да се отърват от целулита, първо се сещат за антицелулитните масажи. Масажите изискват минимално усилие от тяхна страна, остават с приятното релаксиращо усещане след процедурата и само няколко седмици след курса от масажи, започват да се наслаждават на по-гладка и стегната кожа.

Първоначалният курс антицелулитни масажи обхваща минимум 10 процедури, равно разпределени в рамките на един месец. Масажите стимулират процеси, които помагат на организма да изчисти целулита. За протичането на тези процеси обаче се изисква време.

А за да запазим постигнатите резултати, е необходимо след това периодично да правим поддържащи процедури минимум 2-3  пъти в рамките на месеца. За съжаление мастните клетки имат „памет”, което означава, че запасите в мастните депа ще се възстановят по-лесно, ако не продължим с масажите.

Ето и нашите предложения за ефикасни антицелулитни процедури:

Ръчен антицелулитен масаж е дълбочинен силов масаж.

С него се цели да се постигне т.нар. „разбиване” на целулита. В превод това означава дрениране на задържаната лимфна течност, която „блокира” мастните (целулитните) клетки и пречи на пълноценното им усвояване от организма в процеса на изгаряне на мазнини. Този вид масаж значително подобрява кръвообращението в областта на проблемните зони и намалява образуването на оттоци в долните крайници.
 
Бамбуковият масаж се препоръчва при затлъстяване, свръх тегло, целулит, а също при физическа и умствена преумора, намалява мускулното напрежение, възвръща енергията и тонуса на тялото.

Масажът с бамбукови пръчки идва от древността - методиката е разработена в Древния Китай. Специалната техника освобождава от стреса, отпуска и релаксира тялото. Масажът дренира тъканите, стимулира метаболизма и отделянето на токсини. Циркулацията на кръвта и лимфата се усилва. Отровите се изхвърлят активно и клетките се възстановяват по-бързо. А усилената обмяна на веществата помага за премахване на излишните мазнини. Дренажът ефективно  бори целулита. 

Антицелулитният масаж с вендузи може да се нарече безоперативно „изсмукване” на мастните натрупвания с помощта на вендузи. Този масаж включва мануален и вакуумен масаж на проблемните зони с антицелулитни кремове. Техниката позволява елиминиране на акумулираните мазнини, стимулиране на кръвообращението, засилване на реабсорбцията и дренаж на задържаните течности и токсини, подобряване на еластичността и качеството на кожата.

Фитнес и спа център SkyGym beauty&sport ще ви пренесе в рая с масаж по ваш избор!

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Дуковска

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )