IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да се противопоставите на навика си да ядете сладко

22 юли 2014 06 20

Кажете НЕ на захарта

Снимка:thinkstockphotos.com

Снимка:thinkstockphotos.com

Лятото е най-подходящият сезон да се отървете от вредния си навик да прекалявате със сладките храни. Има много хора, най-вече жени, чиито диети винаги се провалят именно заради невъзможността им да устоят на захарните изкушения.

Истината е, че ако махнете от менюто си лакомствата, това ще има големи ползи както за здравето и формата ви, така и за вида на кожата ви, която ще се изчисти. Освен това ще имате повече енергия и ще се чувствате по-добре.

Ключовият момент в това да махнете сладките храни от диетата си, е да се придържате към начин на хранене, който не ви кара да гладувате.

Ето и няколко съвета, към които можете да се придържате:

1. Хранете се здравословно с ястия, които обичате, с изключение на тези, които съдържат захар.

Важно е да консумирате вкусни храни, които обичате, но от които знаете че не се пълнее – заложете на любимите си плодове – диня, пъпеш, смокини, грозде, на морските деликатеси, на обилните салати и т. н.

2. Премахнете от менюто си силно преработените храни.

Запасете се с пълнозърнести продукти, с ядки и семена. Те имат високи концентрации на антиоксиданти и естествени влакна, които могат да ви предпазят от хронични заболявания. Избягвайте пакетираните снаксове и закуски.

3. Яжте здравословна, но пълноценна храна.

Можете да се противопоставите на глада с едно авокадо, с кокосови стърготини или със семена от киноа. Всички те съдържат здравословни мазнини, за които тялото ви жадува.

4. Уверете се, че ядете храни с високо съдържание на протеини.

Протеините ще ви помогнат да останете по-сити за по-дълго, а освен това те играят ключова роля за придобиването на лъскава коса и здрави нокти. Растителни протеини се съдържат например в бадемите.

5. Започвайте деня си с добра закуска.

Не пропускайте закуската, защото тя не само е едно добро начало на деня ви, но и така няма риск внезапно да огладнеете към 11 часа и да посегнете към шоколада. Същото важи и за следобедната закуска, която трябва да се състои от плод, ядки или пълнозърнести бисквити без захар.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Ивайла ( преди 9 години )
благодаря за информацията. разчитам на мнението на потребителките и се надявам и на мен да ми подейства добре.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Невена ( преди 9 години )
ето тук можеш да намериш повечко инфо за съдържанието.http://apteka.framar.bg/30033725/%D0%B7%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%BE-%D0%BA%D0%B0%D1%84%D0%B5-%D0%B7%D1%8A%D1%80%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%B0%D0%BF%D1%81-500-%D0%BC%D0%B3-60-%D0%BD%D0%B5%D0%B9%D1%87%D1%8A%D1%80%D1%81-%D1%83%D0%B5%D0%B9
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Ивайла ( преди 9 години )
какво е съдържанието на този продукт?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Невена ( преди 9 години )
Невена ( преди 9 години )
а бе подпука ли те глада за сладко, трудно можеш да му устоиш. аз обаче намерих решение за себе си. от един месец приемам екстракт от зелено кафе. ограничава апетита и топи мазнините. не е нужно да си на зверска диета,за да отслабнеш или ограничиш от нещо. могат за такива ситуации да се взимат подобни добавки.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )
отдавна съм казала "не" на сладкото. абсолютно безсмислени храни!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар