IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пияните думи са трезвeни мисли

15 август 2014 08 55

Алкохолът потиска способността ни да чувстваме вина от действията си

Снимка: thinkstockphotos.com

Снимка: thinkstockphotos.com

Оказва се, че алкохолът не уврежда способността ни да контролираме нашите действия, а просто прави така, че да ни пука много по-малко за последствията от тях.

Ново проучване на Университета в Мисури установи, че вече не можем да се извиняваме за своето лошо поведение и обидни думи, които сме казали/направили на пияно, тъй като алкохолът не ни е виновен изобщо.

В изследването са участвали 67 души, половината от които са пили алкохол, преди извършването на задачата. Всички те е трябвало да си признаят свои грешки, направени в определена програма на компютъра. Учените са проследили отговорите на участниците и се е оказало се, че както пияните, така и трезвената група, са се справили успешно, но първите просто са били по-малко загрижени за въпросните грешки.

Това предполага, че алкохолът не пречи на способността ни да бъдем наясно какво правим и говорим, а просто потиска нашата способност да чувстваме вина, разкаяние или срам от действията си.

Освен това алкохолът прави хората по-честни и прями, точно защото не ги е страх толкова много от последствията, пише Daily Mail. Вече можем да сме сигурни, че обажданията и съобщенията, направени на пияно са всъщност трезвени мисли, които човек не е смеел да изкаже в трезвено състояние, без „подкрепата“ на алкохола.

Авторът на изследването професор Барлоу казва:

"В задачи като тази ние насърчаваме хората да се опитат да отговорят възможно най-бързо. Дори участниците, употребили алкохол, реагираха бързо и адекватно, но забелязахме, че почти не им пукаше, колко точно грешки са направили."

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Алиса ( преди 7 години )
напротив напротив, мислено е и е желано...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )
не съм съгласна, понякога, когато е пил, човек просто се отпусна и казва неща, които не мисли всъщност!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар