IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да си помогнете по време на тренировка

25 август 2014 14 00

Намерете още сили и мотивации в себе си чрез следните съвети

Снимка: thinkstockphotos.com

Снимка: thinkstockphotos.com

Когато от вас капе пот, сърцето ви бие бясно, а краката ви се сгъват от изтощение, вероятно ви е трудно да довършите тренировката си. Без значение дали целта ви е да пробягате още един километър, да изплувате една дължина или да минете през още един уред в кардио залата, със сигурност вече сте на края на силите си – чувствате се обезводнени, гладни и уморени. Ще ви се да си дадете почивка и/или направо да си тръгнете към вкъщи. Ако обаче все пак държите да завършите започнатото както подобава, опитайте тези съвети:

1. Направете си музикална листа за „спешни случаи“

Замислете се коя е музиката, която може да ви мотивира да потренирате още малко. Това може да е хита "Happy" на Фаръл Уилямс или нещо друго. Важното е да е ритъм или песен, която да ви снабди с прилив на енергия. Планирайте предварително музикалната си листа за "спешни случаи". Напълнете я с ритмични мелодии, които ще ви вдъхнат сили, когато сте на път да се откажете от тренировката си.

2. Измислете си фитнес мантра

Няма значение, дали ще я вземете на заем от Ганди или от Снупи, важното е да си изберете фраза, която ще ви спре да се откажете в сюблимния момент. Това може да е лично, мотивиращо и надъхващо изречение, което да запали огъня във вас. 

3. Водете преговори със себе си

Когато сте на ръба да се откажете, започнете да водите преговори със себе си. Обещайте си, че ако завършите цялата тренировка, ще се наградите с подарък, с питие или с някакво лакомство. Визуализирайте наградата си, за да се мотивирате.

4. Спомнете си „добрите времена“

Когато сте на път да се откажете от тренировката си, си спомнете по колко много сте тренирали преди време (ако това е така). Припомнете си как сте успявали да избягате 10 километра без проблем или как сте плували по 100 дължини в басейна. Идеята е да се подсетите, че сте се справяли с това предизвикателство и преди, което значи че не трябва да се предавате и сега.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Моника ( преди 9 години )
Хидраплениш е един от добрите варианти. аз лично приемам допълнително колаген, най-вече заради кожата,но също така и за състоянето на ставите.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Веси ( преди 9 години )
вяка жена уважаваща себе си трябва да намира време за тренировка независимо от вида на спортния и характер. фитнес,аеробика,пилатес -няма значение важно е движението както и наистина грижата за ставите.съгласна съм,че с напредването на възрастта трябва допълнително да си набавяме колагени хиалуронова киселина.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )
И на кого са нужни такива тренировки, освен на професионалните спортисти?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )
И на кого са нужни такива тренировки, освен на професионалните спортисти?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар