IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Да ускорим изгарянето на мазнини

28 август 2014 06 36

Кои са "катализаторите" в процеса?

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

За съжаление, няма „магия”, с която окончателно да стопим мазнините – необходими са здрава тренировка в залата и дисциплина в диетата. Но пък ефективната диета и тренировъчна програма и ще дадат по-добри резултати с приема на правилните суплементи.

Благодарение на безспорния напредък на науката в сферата на хранителните добавки сега са известни много съставки, които могат да помогнат на организма безопасно да гори телесните мазнини.  

Ето и някои от основните „катализатори” в процеса на горене на мазнините.
 
Карнитин и Гуарана

Най-важната стъпка при горенето на мазнините е те да бъдат отведени до митохондриите на клетките, където става самият процес на изгаряне и превръщането им в енергия.  Това е и основната функция на аминокиселинната молекула карнитин. Когато има много мазнини за горене, е необходим и повече карнитин.

Допълнителният му прием под формата на Л-карнитин или ацетил Л-карнитин дава сигурност, че повече мазнини ще бъдат пренесени до митохондриите, за да бъдат изгорени. А това от своя страна ще увеличи енергията и мускулната издръжливост.

Още по-зашеметяващ  ефект  при горенето на мазнини ще има от приема на Л-карнитин с Гуарана. Гуараната е вид лиана, която произхожда от Амазония. Основна активна съставка, която съдържа, е кофеинът.

Гуараната помага да се преодолеят състоянията на изтощение и умора, подпомага концентрацията, издръжливостта и жизнеността на човешкия организъм.
 
Йохимбин

 Въпреки че е смятан за суплемент, повишаващ сексуалното желание, йохимбин действа и като фет бърнър. Извлича се от кората на дърво, което расте в Западна Африка. Приема се от трениращите с цел редуциране на подкожните мазнини, без да се губи мускулна маса, увеличаване на издръжливостта и концентрацията и както вече споменахме – повишаване потентността при мъжете.

Подходящ е както за мъже, така и за жени. Заради съдо-разширяващото си действие йохимбин е особено ефикасен при жени, които искат да се преборят с иначе най-трудните за манипулиране подкожни мазнини, а именно тези в областта на паласките и бедрата.
 
Екстракт от зелен чай

Сред  фаворитите по изгаряне на телесни мазнини принадлежи и екстрактът от зелен чай. Безспорно установено е, че той ускорява загубата на телесни мазнини. Екстрактът от зелен чай съдържа активното вещество епигалокатехин галат (EGCG). Това вещество подтиска ензима, който обикновено разгражда норепинефрина – един от хормоните в тялото , ускоряващ метаболизма и повишаващ отделянето на мазнини от мастните клетки.

Именно по този начин екстрактът от зелен чай помага за поддържането на бърз метаболизъм.  Приемът на екстракт от зелен чай под формата на суплемент е доказано по-ефективен, отколкото пиенето на чай.

Добре подбраният фет бърнър ще удължи времетраенето и ефекта от вашата тренировка. От друга страна изгарянето на мазнини води не само до намалено тегло, но допълнително подтиска апетита и контролира нивото на инсулин в тялото.

Статията е подготвена от екипа на фитнес и спа център SkyGym beauty&sport.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Дуковска

КоментариКоментари

Катя ( преди 9 години )
и все пак нищо не става,ако не ограничим алкохола,цигарките и мазните храни. при едни режим съчетан със зеленото кафе гарантирано се отслабва.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Катя ( преди 9 години )
екстракта от зелено кафе също не бива да го пропускаме. успешно топи мазнинките.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )