IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ходенето на фитнес може да се отрази ЗЛЕ на талията ви

26 септември 2014 09 20

Според ново изследване хората пият повече алкохол след спорт

Снимка: thinkstockphotos.com

Снимка: thinkstockphotos.com

Възможно ли е редовното ходене на фитнес не само да не ви помогне да отслабнете, а точно обратното? Според ново проучване това е точно така. Учените смятат, че след активен спорт хората са склонни да пият повече алкохол, особено в дните между четвъртък и неделя.

Изследователите твърдят, че хората се възнаграждават масово със спиртни напитки след усилията си в спортната зала, особено когато тренировката им е била в края на деня, в края на седмицата.

Американските учени смятат, че другата причина за това може да е, че хората попадат в повече социални ситуации, в които консумират алкохол с приятели – например след футболен или баскетболен мач.

В проучването са включени 150 участници на възраст от 18 до 89 г. Те са записвали в своите смартфони колко пъти са спортували през седмицата, в кои дни и колко алкохол са изпили всеки ден в продължение на 21 дни, пише вестник DailyMail.


Дейвид Конрой, автор на изследването и професор по превантивна медицина, заявява: „От понеделник до сряда хората внимават с консумацията на алкохол, но с наближаването на почивните дни в четвъртък, увеличават физическата активност, както и консумацията си на алкохол. Ние забелязахме, че хората пият повече в дните, когато са по-активни физически. Може би се награждават за усилията си във фитнеса или това, че са физически активни ги кара да се натъкват на повече познати и приятели, в компанията на които изпиват повече питиета.“

Проблемът е, че алкохолът е доста калоричен и по-скоро може да доведе до напълняване.

Снимка: thinkstockphotos.com

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари