IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 основателни причини да си наемете треньор

1 октомври 2014 07 48

Защо тази инвестиция наистина си заслужава?

Снимка: thinkstockphotos.com

Снимка: thinkstockphotos.com

Ако смятате, че е твърде скъпо да си наемате личен треньор и че можете и сами да се оправите във фитнеса, не сте съвсем прави. Поставянето на думата „личен“ пред всеки вид услуга – треньор, стилист, фризьор, козметик, веднага превръща тази услуга в нещо по-специално и елитарно.

Истината е, че всеки може да си наеме личен треньор, дори и да няма дебела банкова сметка. Освен това има няколко доста уважителни причини, за да го направите. Например, когато ходите сами на фитнес вие редувате уредите и кардио упражненията, както си искате, а понякога това не е правилно...

Ето и още пет причини защо да си наемете треньор:

1. Защото здравето ви заслужава личен подход

Когато човек се чувства здрав и физически годен, той започва да бъде много по-продуктивен във всяка област на живота си. Според проучванията хората, които тренират редовно (три пъти седмично) печелят около 10 на сто повече от тези, които не го правят. В този смисъл парите, похарчени за личен треньор, са разумна инвестиция за здравето. Освен това треньорът ще ви изготви персонализирана спортна и диетична програма, специално за вас и ще следи да не се нараните/контузите по време на тренировка.

2. Защото това няма да се отрази толкова много върху вашия бюджет

Много хора смятат, че не могат да си позволят личен треньор, но това често е въпрос на възприятие. Просто трябва да намалите някой друг излишен разход – например да се лишите от една нова дреха този месец. Ще се изненадате колко лесно можете да намерите пари, ако поискате. Освен това, скоро след като си наемете треньор, ще започнете да изглеждате много по-добре и в дрехите, които вече имате.

3. Защото можете да разделите разходите с приятел

Винаги можете да си разделите разхода за личен треньор със свой приятел, с когото ходите заедно на фитнес. Един треньор може да работи и да следи тренировката на група от трима-четирима души. Освен това има един тон изследвания, които доказват, че спортът в компания дава по-бързи резултати от самостоятелните тренировки.

4. Защото имате гардероб, пълен с фитнес облекло

Има жени, които обичат да си купуват сутиени, клинове и топове за тренировки, а ходят на фитнес веднъж в месеца. Ако си наемете треньор, вие ще се чувствате по-ангажирани да ходите на спорт и като цяло ще сте по-мотивирани.

5. Защото наистина ще свалите 5-те килограма, които ви тежат

Личните треньори често са бивши или настоящи спортисти и знаят много за постигането на по-конкретни цели във фитнес залата. Те са наясно с много или с всички трикове и съвети, специфични за вашата цел – отслабване и оформяне на тялото.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари