IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Невероятните предимства на зумбата

7 октомври 2014 13 48

Танцувайки, отслабвате и се чувствате по-добре!

Снимка: Pretty Dance Hall

Снимка: Pretty Dance Hall

Борианна Христова е лицензиран зумба инструктор в школата Pretty Dance Hall и води свои часове по зумба фитнес.

Специално за читателите на Tialoto.bg Борианна разказва какво представляват заниманията по зумба, какви са нейните предимства и защо трябва да посетим един от нейните часове, за да усетим магията на танца...

Какво е зумба?

Б. Х.: Зумба е фитнес програма с лесни танцувални движения в латино ритми, салса и хип-хоп. Тя съчетава в себе си танц, фитнес упражнения и кардио.

Как протича един твой час?

Б. Х.: В моите часове винаги държа да натоварваме всяка част на тялото – това е важно! Разбира се, винаги се съобразяваме и с проблемните зони на всеки един трениращ. Ако сте дисциплинирани и не пропускате тренировка, резултатите са налице още първия месец. Обещавам!

Подходяща ли е зумбата за всички? Има ли възрастови ограничения?

Б. Х.: Няма ограничения в пола и възрастта. Зумба фитнес е за всеки! Освен, че бързо ще влезете във форма, зумба часът ще ви разтовари, ще освободите излишното напрежение, ще ви зареди с положителни емоции. И всичко това, докато слушате невероятна музика и създавате нови социални контакти. Това са вашите 60 минути щастие!

Обичам да радвам всеки един от учениците си с музиката, която харесват. Старая се в моя час да има музика за всеки вкус, танци във всеки стил и упражнения за всяка структура.

Кога може да се започне?

Б. Х.: Никога не е късно да започнете, просто го направете! Елате в моя час и направете живота си още по-добър, позитивен, здравословен и емоционален.

За повече инфо:

http://prettydancehall.com/index.php?option=com_content&view=section&layout=blog&id=8&Itemid=27

Велина Спасова също е лицензиран зумба инструктор в Pretty Dance Hall. Ето какво разказва тя за класовете, които води:

В моите зумба класове най-важното е да се забавляваме и да танцуваме. Следването и изпълняването на стъпки и движения е от второстепенно значение.

Поредността на песните е подготвена предварително в специален, съобразен с правилата на зумба плейлист. Всяка песен си има хореография с повтарящи се стъпки. 70% от часа е с латиноамериканска музика, тъй като зумбата е вдъхновена от тази култура.

Целта на зумба е да превърне традиционната кардио тренировка в парти.

Този принцип следвам и аз в моите часове, като докато си купонясваме, горим калории и се потим. Макар и ритмите да са главно латиноамерикански, те са много разнообразни, както и танците съответстващи на тях, така че при всяка хореография се натоварват различни групи мускули, като при подготовката на плейлиста се взима предвид да се натоварят всички части на тялото, за да развием хармонично нашите тела.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Дуковска

КоментариКоментари

Сара ( преди 9 години )
Ходила съм на зумба , преди да родя бе6е , уникалноооооо , нямам търпение да започна отново
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Adi ( преди 9 години )
Калина ( преди 9 години )