IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Семейните скандали водят до напълняване

24 октомври 2014 09 45

Споровете със съпруга могат да са причина да горите по-малко калории

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Знаете ли, че споровете и скандалите с вашия съпруг, могат да ви накарат да напълнеете неусетно?

Оказва се, че хората, които живеят в конфликтна семейна среда горят по-малко калории след хранене, подобно на хората, които са в депресия. Учените са открили, че тялото на човек обработва храните с високо съдържание на мазнини по различен начин, когато човек е в обтегнати отношения с половинката си.

Според изследователите скандалите у дома могат да увеличат риска от затлъстяване при възрастните. Учените са установили, че мъжете и жените с анамнеза за депресия, които са имали особено разгорещени спорове с техните съпрузи, изгарят по-малко калории след ядене, отколкото по-малко заядливите двойки.

Намаляването на изгорени калории може да доведе до качването на около 4 килограма на година.

Водещият изследовател Жан Кийколд-Глейзър от Университета в Охайо, заяви, че констатациите показват колко важно е психичното здраве дори за нашата физика. Новото изследване подкрепя предишно изследване, което установи, че жените, които са стресирани, качват тегло, защото техният метаболизъм се забавя с по 100 калории на ден.

Д-р Глейзър казва: „Тези открития идентифицират не само как хроничните стресови фактори са отговорни за затлъстяването, но колко важно е човек да обръща внимание на своето психическо здраве. Повечето хора ядат на всеки четири до пет часа и често се хранят със своите съпрузи. Общите хранения осигуряват първокласна възможност за продължаващите разногласия в проблемния брак, така че това може да доведе до дългогодишен модел на метаболитни вреди, произтичащи от враждебност и депресия.“

Изводите показват, че когато и двамата партньори не усещат подкрепа един от друг и не са семейно удовлетворени, те изгарят средно по 31 калории по-малко на час, отколкото тези от по-малко враждебен брак.

Скандалите с партньора са не само вредни за визията ни, но и за сърцето ни. Хората, които мислят, че половинката им е неотзивчива, са по-склонни към развитието на сърдечносъдови заболявания, се казва в друго изследване на учени от университета в Юта, пише вестник Daily Mail.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари