IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Три чаши прясно мляко на ден водят до по-ранна смърт

31 октомври 2014 10 40

Оказва се, че прясното мляко може да бъде опасно за здравето

Снимка: thinkstockphotos.com

Снимка: thinkstockphotos.com

Факт е, че консумацията на прясно мляко има и плюсове и минуси за здравето на жените. Учените са категорични, че тази напитка може да намали вероятността от счупване на костите, заради съдържанието си на калций.

Според едно ново изследване обаче, ежедневната консумация на прясно мляко може да направи риска от ранна смърт по-голям. Лекарите твърдят, че високите нива на лактоза и галактоза, открити в млякото, могат да увеличат хроничните възпаления в организма, а това да доведе до развитието на хронични заболявания. Изследването е проведено в катедрата по хирургически науки в Университета в Упсала в Швеция.

Водещият изследовател – професор Карл Микълсън казва: „Нашите резултати могат да поставят под въпрос препоръките да се консумират големи количества прясно мляко за предотвратяване на фрактури.“

Професорът заявява, че новите открития със сигурност пораждат опасения за потенциалната вреда от млякото. Диетата, богата на млечни продукти е широко препоръчвана за жените на средна възраст, с цел предпазване от остеопороза.

Шведският екип от учени обаче, смята че жените, които пият по две и повече чаши мляко на ден, увеличават потенциалния риск да развият рак на яйчниците.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )
жените винаги са били по-стойностните ;)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
TRojka Ahilowa ( преди 9 години )
До някой: пич, не знаеш ли, че сте изчезващ вид : ))) кой ще се хаби за вас
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
някой ( преди 9 години )
значи изследването е правено за жени, и всички са загрижени за жените и как те да живеят повече. а мъжете - кучета ги яли. какво ги интересува някакви си мъже.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар