IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-лошите грешки във фитнеса

12 януари 2015 07 39

Опитайте се да не ги допускате повече

Снимка; thinkstockphotos.com

Снимка; thinkstockphotos.com

Ако сте си обещали на Нова година през 2015-та да влезете в най-добрата си форма до този момент, то може би е време да спрете да правите някои рутинни грешки във фитнеса.

Добре е да се придържате към стария си спортен график, но още по-добре би било да опитате и нещо ново.

Ако се чудите кои са тези най-чести грешки, които масово допускаме по време на тренировка, то те основно са три. Проблемът е, че те наистина могат да подкопаят усилията ни в постигането на перфектно тяло.

Ето и няколко съвета по темата от фитнес експерта Джесика Матюс:

Грешка 1: Използвате твърде големи тежести

Ако използвате твърде големи тежести, вие рискувате да получите травми на ставите или мускулите, което в крайна сметка може да провали целта ви да влезете в топ форма.

Когато човек използва прекалено големи тежести, той обикновено застава в неправилна стойка и използва инерцията на тялото за да извърши движението. Това може да доведе до болки в гърба, кръста, коленете и др.

Грешка 2: Всеки път тренирате за една и съща зона от тялото

Може да бъде изкушаващо за вас да се съсредоточите изцяло върху една област от тялото си, например бедрата или корема (зона, която отчаяно искате да подобрите), но насочването към една част от тялото, ден след ден е голяма грешка. Мускулите се нуждаят от време, за да си починат и да се възстановят. Най-добре редувайте тренировките за горна и долна част на тялото.

Грешка 3: Основната ви тренировка е бягане на пътеката във фитнеса

Кардио тренировката е страхотно разтоварваща, но не е достатъчна сама по себе си. В даден момент тялото ви ще привикне към нея и ще спре да реагира с видими резултати. Освен това и вие самите ще се отегчите от монотонното спортуване и може да се демотивирате. Най-добре съчетавайте кардиото с други дейности, като плуване, силови тренировки, танци и др.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

:-) ( преди 9 години )
Въобще не съм съгласна, че ако основната тренировка е бягане това ще бъде грешка. В продължение на една година основно се занимавах с кардио тренировки и постигнах доста добри резултати. Не само свалих около 10 кг, но и тялото ми се стегна значително във всички зони на тялото.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар