IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Детокс диета със супи

27 април 2015 07 32

Какво трябва да знаете

Снимка; thinkstockphotos.com

Снимка; thinkstockphotos.com

Шансовете ви да отслабнете и да се пречистите, ако минете на режим само на супи, е много по-добър от модерната детокс диета на фрешове.

Супите са по-здравословна и по-разнообразна храна. Можете да включите един ден в седмицата само на супи, ако искате само пречистващ ефект. Ако имате нужда да отслабнете, можете да минете на 7 или 10-дневна диета само на супи.

Ето и какво трябва да знаете, преди да минете на подобен режим:

1. Супите са зеленчукови

Ако минете на детокс диета със сокове, шансът да консумирате основно плодове е много голям (особено ако разчитате на цитрусите). Експертите обаче, казват, че плодовите скокове повишават кръвната захар (заради фруктозата в тях), което може да ви накара да се чувствате по-изморени към втората половина на деня. От друга страна, основата на повечето супи е зеленчукова, което е по-добрият вариант.

2. Супите съдържат наистина малко калории

Зеленчуците съдържат по-малко калории в сравнение с плодовете, което прави супата по-добър избор за диета. Освен това хората, които минават на детокс режим със супи, не гладуват изобщо, защото стомахът им е пълен цял ден.

3. Супите са хранителни

В зеленчуците присъстват много хранителни вещества. Те са основен източник на витамини А и С, желязо, калий и антиоксиданти. Това означава, че можете да стимулирате имунитета си, докато отслабвате и се пречиствате. Освен това ще подобрите здравето на венците си, ще регулирате кръвното си налягане и др.

4. Супите съдържат фибри

Супите са чудесен начин да заредите тялото си с някои много необходими хранителни вещества, както и с фибри. Много хора не знаят, че при изцеждането на фреш, дори той да е зеленчуков, много от фибрите се губят. От своя страна фибрите са много полезни за храносмилането и контролират кръвното налягане.

5. Супите ще ви държат сити през целия ден

Както вече казахме, супите ще ви държат сити през целия ден, ако ги консумирате на всичките си три до пет дневни хранения. Освен че няма да бъдете гладни, вие ще се чувствате енергични и свежи.

6. Допълнителни ползи

Експертите казват, че детокс диетата със супи може да подобри и външния ви вид. Според тях вашата коса ще стане по-блестяща, а кожата ви ще се избистри.

7. Този детокс не е за всеки

Пречистването с хранителен режим само на супи звучи доста чудотворно, но диетата не е подходяща за всички. Преди да започнете подобен режим, трябва да сте сигурни, че сте напълно здрави и че нямате някакви хранителни алергии.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

anonimen ( преди 8 години )