IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо трябва да си намерите компания за спорт

3 септември 2015 10 21

5 причини

Снимка; outnow.ch

Снимка; outnow.ch

Серина Уилямс си има на разположение сестра си Винъс, която вероятно ѝ прави компания по време на тренировки, и затова тя е номер едно в света в женския тенис и то години наред.

Истината е, че какъвто и спорт да практикува човек, много по-добре му се получава, когато има на разположение приятна компания.

Самотните тренировки могат да бъдат много скучно занимание, макар и полезно за здравето и психиката.

Затова е най-добре да си потърсите приятел/компаньон, с когото да ходите да спортувате в тандем.

Ето и защо:

1. Всъщност вие ходите на тренировки, отчасти заради този човек и ангажимента си към него.

Истината е, че когато имате уговорка за фитнес/танци/клас по йога и т. н. с приятел, вие по-трудно можете да се откажете от тази тренировка, защото ще искате да си спазите ангажимента. Дори да ходите на групов спорт и там да имате познати, ако сте уморени след работа, може да решите да се откажете и от офиса директно да се приберете у дома. Ако обаче имате среща с приятел/ка, няма да се изкушите толкова лесно да пропуснете тренировката, защото ще знаете, че ще разочаровате другия човек.

2. Покрай вашия компаньон вие ще тренирате по-усилено.

Ако ходите на спорт с компаньон, вие малко или много ще се сравнявате с него. Ако той/тя е супер активен и се поти на бягащата пътечка половин-един час, вие ще се опитате да спазите неговото/нейното темпо. Ако сте сами, вероятно ще си съкратите усилията поне с няколко минути. Тоест, ако спортувате с приятел, вие ще имате по-бърз прогрес.

3. Покрай общуването тренировките ви ще минават по-бързо и интересно

Ако спортувате в компания, вие можете да си говорите със своя приятел за най-различни неща. Така хем ще се разтоварвате взаимно, хем тренировката ви ще минава по-бързо и неусетно в спорт и сладки приказки.

4. Научавате нови движения.

Ако си намерите приятел за спорт, който по принцип е динамична, активна натура, то със сигурност вие ще попиете от него/нея много нови неща, свързани с поддържането на добра форма. Може би ще усвоите нови движения, ще научите нови, по-балансирани режими на хранене, ще промените или освежите рутината си във фитнеса и т. н.

5. Ще изгаряте повече калории

Според изследвания в Обединеното кралство, хората които тренират заедно с приятел/близък човек, всъщност изгарят средно с около 41 калории на сесия повече, отколкото тези, които се упражняват сами. Самото социализиране също води до горене на калории!

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари