IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Правите мост всеки ден? Има ефект

3 февруари 2016 06 00

8 ползи, за които не подозирате

Нина Добрев; Снимка: Instagram

Нина Добрев; Снимка: Instagram

Мостът е най-популярен сред децата, йогите и гимнастичките, но напоследък все повече хора си правят селфита, демонстрирайки как правят мост на плажа, включително и звездата Нина Добрев (на снимката).

В това трудно упражнение участват почти всички мускулни групи в тялото, за това малко от хората, които водят заседнал начин на живот, могат да го направят.

Мостът иска много практика и човек трябва да е в добра обща физическа форма, за да се научи да прави хубави мостове. Ако искате да се научите да ги правите, трябва да се опитвате всеки ден, докато започнете да контролирате мускулите си и овладеете баланса на тялото си.

Ето и някои от най-удивителните неща, които ще ви се случат, ако започнете да правите мостове ежедневно:

1. Ще кажете сбогом на болките в гърба.

Съвременният човек води заседнал начин на живот, работи предимно седнал,  движи се в автомобил, вечер си лежи на дивана, а всичко това се отразява зле на тонуса на гърба и кръста му. Ако искате да забравите за болките долната част на гърба си започнете да правите мостове ежедневно. Това си е вид стречинг, а освен това ще си стегнете задните части и ще тренирате мускулите на ръцете и краката си.

2. Ще забравите за болките в колената си

 Ако се научите да правите мост и го правите редовно, вие ще се освободите от болките в колената си, които често са хронични и също са свързани с обездвижването. Мостовете също така играят важна роля в раздвижването и укрепването бедрените кости и тазобедрените стави. 

3. Ще станете по-издръжливи във фитнеса.

Правенето на мост си е вид разтягане, което много бегачи на дълги разстояния използват преди състезания и тренировки. Това упражнение доказано увеличава размера на тяхната крачка и подобрява стабилността им. Тоест, те стават по-бързи и по-ефективни. Това означава, че чрез мостовете, вие ще подобрите издръжливостта си и представянето си във всеки един спорт, който практикувате. 

4. Ще станете по-пластични.

Вие може да ходите на фитнес редовно и да тренирате усилено по един час на ден, но ако прекарвате останалите 23 часа от денонощието си в отпусната поза, пак няма да имате супер тонус. Правенето на мостове ще ви помогне да укрепите таза си и да раздвижите гръбнака си.

5. Ще зарадвате половинката си.

Мостовете ще стегнат и оформят задните ви части и така ще станете, а и ще се чувствате по-привлекателни сексуално. Освен това дамите, които правят мостове имат по-стегнато тазово дъно, което си е голямо предимство по отношение на добрия секс. 

6. Вие ще се чувствате по-добре в дънките си.

Повечето жени като цяло не са доволни от това как изглеждат в прилепнали дънки, но в крайна сметка ако започнете да правите често мостове, ще "ъпгрейднете" краката, талията и дупето си и ще имате съвсем нова линия.

7. Ще оформите рамената и ръцете си.

Вече казахме, че мостът е упражнение, които включва много и различни мускулни групи. Ръцете ви ще станат по-силни, а раменете ви по-оформени. Ще укрепите раменните и лакътните си стави.

8. Ще станете звезда сред приятелите си.

Ако се научите да правите хубав мост и го демонстрирате на плажа пред познати и приятели, вие ще станете обект на завист. Това е чудесно, универсално и много ефикасно упражнение, което много малко хора се сещат да правят или пък изобщо умеят.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари