IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Време ли е да се разделите с личния си треньор?

29 март 2016 05 00

6 признака, че времето е настъпило

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Всяка една фитнес история има върхове и спадове. Може да ходите на фитнес с удоволствие в продължение на седмици и след това изведнъж да изгубите мотивация. Или просто да спрете да виждате резултатите. Именно в тези спадове решаваща роля може да има личният треньор, който да ви върне отново към правия път.

Това обаче не означава, че трябва да се обвържете с инструктора си завинаги. Има различни причини, които могат да доведат до раздялата ви. Представяме ви 6 признака, които категорично показват, че времето е дошло

1. Тренировките ви не водят до резултат

Работа е на треньора ви да преосмисля тренировката ви така, че винаги да имате ново предизвикателство. Ако тренирате седмица след седмица по един и същ начин с едни и същи килограми, това е сигурен знак, че си губите и времето, и парите напразно.

2. Треньорът ви постоянно си чати с някого

Треньорът ви е в залата, за да ви дава насоки и да следи дали правилно изпълнявате упражненията. Той трябва да гледа вас, а не телефона си. Ако това обаче не е така, е време да се разделите.

3. Не ви предлага алтернатива

Ако сте казали на треньора повече от веднъж, че се притеснявате за коленете си, когато клякате, а той настоява да клякате, и не ви предлага алтернатива, значи той не е вашият инструктор. От треньора ви се очаква да приспособи тренировките ви за вашите индивидуални нужди и специфики.

4. Не успява да ви мотивира

Треньорът е в залата не просто да ви показва упражнения, но и да ви мотивира. Ако в момент на трудност не усещате подкрепата му, значи той просто не е вашият човек.

5. Инструкторът ви закъснява

Тренировките ви започват по-късно, защото инструкторът ви е закъснял за тях. Каква по-категорична причина да го оставите от тази?

6. Може да се справите сами

Това е една от малкото положителни причини да се разделите. Ако сте станали по-добри, по-уверени, по-мотивирани, поздравления!

Автор - снимка
Автор на статията:
Александър Попов

КоментариКоментари