IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Улеснете изгарянето на мазнините

5 април 2016 09 40

Няколко лесни трика да влезем бързо във форма

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Зимата е сезонът с най-много празници и време с близките. Но зимата също така е и сезонът с най-много студ и... излишни калории. Обикновено, когато имаме натрупани повечко мазнини, които искаме да изгорим, първата ни асоциация е „спорт“. И това е съвсем правилно.

Интензивните тренировки обаче, не са единственото нещо, което предразполага организмите ни да горят мазнини. Всъщност, за да постигнем оптимални резултати със спорта, е необходимо да предразположим тялото по такъв начин, че то да гори мазнините по-ефективно преди, по време и след самата тренировка.

Ето и няколко продукта, които природата любезно ни предоставя, за да ни подпомогнат в тази нелека задача:

Зелено (вместо черно) кафе

Стандартното черно кафе, от което се приготвя и популярната напитка, представлява печени зърна кафе. Поради тази причина, структурата и основните компоненти на кафето са изменени. Обикновеното кафе, което толкова обичаме сутрин рано, има както някои полезни, така и някои не толкова полезни свойства. Но не те са тема на разговор днес.

От своя страна зеленото кафе по дефиниция се приема в сурово състояние. В необработения си вид, зеленото кафе и неговият екстракт имат силно антиоксидантно действие, което помага за намаляване на нивата на лошия холестерол и триглицеридите в кръвта. Най-често зърната се натрошават, за да се добавят към здравословни шейкове или да се консумират в най-концентриран вариант в капсули, които се разтварят в тялото.

Зеленото кафе е един от сигурните начини да направите тренировките за изгаряне на мазнини по-ефективни.

Бял чай

Различните видове чайове носят много благоприятни за организма ни ползи. Съвсем не е случайно, че чайовете са станали водеща част от азиатската култура. В източната култура, белият чай, например, не е бил възприет просто като напитка, а като лекарство за ежедневна поддръжка на личното здраве. Нещо повече – той е използван като основно оръжие срещу акумулирането на нови мазнини.

За съжаление, белият чай не е бил масово разпространен в западния свят. Поне преди учените да открият полезните му свойства, от които източният свят се е възползвал в продължение на векове. Белият чай се обработва от тялото по-лесно от черния и зеления чай. Това позволява да бъдат запазени високите нива на антиоксиданти и поддържащи вещества в него.

Плодът на акай

Акай е вид боровинка, която расте в Амазонските тропически гори. Учените твърдят, че тя съдържа ценни аминокиселини и заслужава да се счита за мощен имуностимулатор и антиоксидант. Въпреки че не съдържа кофеин, плодът стимулира организма в изразходването на енергия по всички възможни начини. Така, по естествен начин, организмът изгаря и излишни мазнини.

Плодът на акай придава по-свеж общ вид и подхранва с допълнителна енергия срещу умората. Подсилва скоростта на изгаряне на мазнини и се бори с окислителното увреждане на клетките. Акай успява да ни даде нужния тласък към спорта, като цялостно увеличава циркулацията на кръвта и предразполага за физически упражнения.

Пробвайте комбинацията от бял чай, зелено кафе и акай на Vital Concept във формата на капсулите BURN. Прибавете ги към вашата тренировка и се сбогувайте с натрупването на излишни мазнини.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари