IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

6 причини защо силното тяло е здраво

13 май 2016 05 00

И защо трябва да вдигате тежести във фитнеса

Миранда Кер; Снимка: Instagram

Миранда Кер; Снимка: Instagram

Тонусът на горната част на тялото е от съществено значение за цялостното здраве на човек. Силните бицепси не ви трябват само за да можете да отваряте буркани безпроблемно.

Повечето хора се стремят да оформят във фитнеса задните си части, корема и краката си и подценяват упражненията за ръце, рамене, гърди и гръб.

Според специалистите обаче, трябва да работите за мускулите на горната част на тялото си много по-сериозно. Ето и защо:

1. Използването на тежести е добро за сърцето ви.

Според Американската асоциация за сърдечни заболявания, упражненията, които се фокусират върху вдигане на тежести, всъщност стимулират здравето на сърцето. Не е нужно да ставате културист, за да се възползвате от тези предимства. Достатъчно е да правите и упражнения със съпротивление, ако не си падате по гирите.

2. Тежестите подобряват стойката.

Ако имате силен, добре трениран гръб, вие ще се радвате и на хубава стойка и по-красива осанка като цяло. Упражненията с тежести за горната част на тялото могат да ви помогнат да предотвратите прегърбването от седенето на бюрото пред компютъра с часове наред, например.

3. Силните мускули на горната част на тялото намаляват риска от наранявания.

Ако имате силни ръце, рамене, гърди и гръб, те ще ви пазят като броня от всякакъв вид болки и наранявания. Изследванията показват, че силовата тренировка може да спомогне за намаляване на риска от мускулно-скелетни наранявания. Просто се уверете, че използвате правилната форма на тренировка.

4. Силните мускули ще разширят възможностите ви за спорт.

Ако се концентрирате върху горната част на тялото си във фитнеса, вие скоро ще бъдете изумени от лекотата, с която правите и всички други упражнения. Силовите тренировки увеличават устойчивостта на цялото тяло. Вземете плуването, например. Плувците се справят добре в почти всички спортове.

5. Силовите тренировки са полезни за вашите кости.

Млякото може да ви набави калций, полезен за костите, но не подценявайте силата на тежестите. С всяка изминала година костите започват да губят своята плътност. Експерти твърдят, че тежестите или тренировките с резистентност, могат да помогнат да поддържаме костите си здрави, изграждайки плътност.

6. Тези тренировки ще ви карат да се чувствате добре.

Няма нищо лошо в това да си поставяте нови фитнес цели, независимо дали това ще бъде да увеличите количеството на лицевите опори, които правите или времето, което тичате на пътеката. По-важното е да не забравяте тежестите, защото самият факт, че ще се чувствате по-силни, ще ви кара да се чувствате по-добре в кожата и тялото си.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари