IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кардио и болни колене? Мисията възможна

16 май 2016 14 50

Вижте няколко алтернативи на тичането

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Болките в коленете изглежда са все по-популярен проблем в последно време, което пречи при едни от най-популярните упражнения – тичането и джогингът. Това категорично не значи, че трябва да се откажем от кардиото.

Независимо дали се възстановявате от контузия или просто ви е страх от такава, вижте 5 упражнения, които може да ползвате като алтернатива на тичането без да имате проблеми с коленете:

1. Ходенето

Ако не можете да тичате, ходете! Ходенето е едно от най-подценяваните упражнения, като осигурява множество ползи за сърцето. Горят се калории, смъква се холестеролът, кръвното налягане. Пробвайте да ходите поне по 30 минути на ден с умерено темпо три пъти седмично. За по-добри резултати можете да носите в ръцете си и леки тежести.

2. Плуване

Ако търсите упражнения, които хем да са кардио, хем да щадят коленете, търсете ги под вода! Плуването натоварва ключови мускулни групи като коремните и тези на краката. За час ще изгорите между 500 и 700 калории.

3. Кростренажор

Кростренажорът е перфектен за хора, които искат интензивно кардио, но и да пазят коленете си. Там краката ви изобщо не се отделят от педалите. Пробвайте тренировка с няколко минути на високоинтензивна степен, а след това – нормална.

4. Йога

Ако смятате, че йогата не натоварва достатъчно, значи не сте попаднали на правилния инструктор. Ако искате висока интензивност, пробвайте виняса йога.

5. Кикбокс

Кикбоксът е едно от най-забавните групови занимания. Пулсът се ускорява, музиката е хубава, стресът се освобождава. Преди да отидете на групова тренировка, може да пробвате с някое от стотиците клипчета в Youtube.

Автор - снимка
Автор на статията:
Александър Попов

КоментариКоментари