IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Абитуриентите са суетни и при храната!

27 май 2016 07 00

С какво се хранят те?

Снимка: Булфото

Снимка: Булфото

През този месец, особено в края, навсякъде по улиците на страната кънти броенето на абитуриентите. Баловете са време на емоции и демонстрации на хубави коли и тоалети. Суета обаче има и при храненето.

Абитуриентските балове са в разгара си. От месеци насам, завършващите се подготвят за тези няколко часа, в които ще бъдат център на внимание. Прически, грим, търсене на рокли, спорт и внимание към храните са само малка част от подготовката.

Почти всеки абитуриент спазва хранителен режим, за да бъде във впечатляваща форма на бала си. От foodpanda са направили проучване какво консумират завършващите.

Какви са изводите?

- 15% от момчетата спазват хранителен режим, за да изглеждат добре в деня. За сметка на това при момичетата процентът е 68.

- Женският пол обаче се изкушава по-често да хапва шоколад и тесто. 25% споделят, че поне веднъж са нарушавали хранителния си режим. Момчетата са по-стриктни.

- 45 % от анкетираните абитуриенти се хранят просто разделно, а остатъкът спазва специално изготвена програма.

- 8 % от запитаните са вегетарианци, а 3% вегани.

- Силният пол набляга на месо, риба, млечни продукти.

- Дамите се хранят основно с модерните за нашето време семена – киноа, чия и салати.

- Няколко от абитуриентите споделиха, че спазват високомазнинна диета и се хранят с храни, богати на мазнини.

- 40 % споделят, че в деня на бала са склонни да ядат много и да спрат с лишенията.

Всички тези факти показват, че българските абитуриенти са суетни и това си личи не само от тоалетите, а от цялостната подготовка, която трае с месеци.

Автор - снимка
Автор на статията:
Александър Попов

КоментариКоментари