IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Искате да отслабнете? Хранете се на светло

29 май 2016 10 45

Тогава избираме по-здравословна храна

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Всички, които се опитват да свалят някой килограм, знаят, че ходенето в заведения си е изпитание. Изкушаващи десерти, калорични храни и коктейли могат да провалят всеки опит за режим.

Ново проучване обаче доказва, че това дали ще се храним здравословно в ресторанта зависи от... самия ресторант. Вече е доказано, че колкото по-светло е заведението, толкова по-здравословна храна избират клиентите му.

Констатацията е на учените от университета в Южна Флорида. Те установили, че шансовете да поръчаме по-здравословна храна в заведение са между 16 и 24 процента по-високи, ако интериорът му е светъл. За да установят това, учените провели проучване в 160 заведения на само 4 вериги ресторанти.

Учените стигат и по-далеч в заключенията си. Според тях резултатите в проучването показват еднозначно, че правим по-здравословни избори, когато сме видими.

Нещо повече: когато се храним на светло, дъвчем по-бавно, наслаждаваме се повече на храната и се храним с по-малки количества.

Автор - снимка
Автор на статията:
Александър Попов

КоментариКоментари