IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо не е безопасно да пием от хотелските чаши?

30 май 2016 07 55

Разследване показва, че са мръсни

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Никак не е безопасно за нашето здраве да пием вода от хотелските чаши, тъй като те често биват само преплаквани и стават източник на зарази, пише в. „Метро“.

Изданието цитира разследване на екип на телевизия Ей Би Си, който е проверил 15 различни хотела на територията на САЩ. 11 от тях не измивали както трябва чашите, преди да бъдат настанени новите клиенти.

Така че ако посегнете към чашите и си сипете нещо, рискувате да попаднете в контакт с всички бактерии и мръсотия, оставени от предишните ползватели на стаята. А потенциално и на клиентите преди тях.

Хигиенистките в хотели рядко обръщат внимание на чашите, оставени в банята или в стаите. Те не заменят мръсните с чисти, нито ги измиват старателно. Най-често служителките ги забърсват с кърпа или гъба и това е цялата „хигиенна“ процедура.

Телевизионният екип препоръчва хотелските чаши винаги старателно да бъдат измивани, преди да бъдат използвани.

Автор - снимка
Автор на статията:
Александър Попов

КоментариКоментари

АЛОУ ( преди 7 години )
А КЪДЕ Е ХЕИ?!ВМЕСТО ДА НИ УЧИТЕ КОЕ Е ОПАСНО,ПО-ДОБРЕ ХЕИТО ДА ПОЧНА ДА ГЛОБЯВА ПО 10000 ЛЕВА И ВСИЧКИ ПОРОЧНИ ПРАКТИКИ ЩЕ СПРАТ ВЕДНАГА!НО ДА НЕ Е КАМПАНИЙНО И ЖУРНАЛРЯГИТЕ СДА НЕ ПРЕДУПРЕЖДАВАТ:"ОТ УТРЕ ХЕИ................"
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар