IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Динята може да подобри любовния ви живот

6 юни 2016 05 00

И да ви помогне да отслабнете

Миранда Кер; Снимка: Instagram

Миранда Кер; Снимка: Instagram

Според експертите по хранене динята може да ви запази млади, да подобри любовния ви живот и дори да ви помогне да отслабнете.

Според тях този плод е суперхрана, тъй като е пълен с витамини, помага на хидратацията на тялото и има много други ползи за организма, включително предпазва от инсулт.

Ето и защо трябва сериозно да се замислите да започнете да консумирате повече диня, а освен това сезонът ѝ съвсем наближи:

Подобрява вида на кожата

Според експертите, ако ядете по една порция диня на ден – приблизително 180 грама, вие си набавяте около 20 на сто от нужния дневен прием на витамин С, който помага за изграждане и поддържане на колаген, основен структурен протеин в кожата.

Намалява риска от инсулт

Динята дължи великолепния си червен цвят на мощния антиоксидант ликопен. Консумирането на храни, богати на ликопен намалява риска от инсулт с близо 20 на сто. Едно проучване показва, че хората с най-високи нива на ликопен са с 55 на сто по-малко застрашени от инсулт. Ликопенът подобрява функцията на кръвоносните съдове и предпазва от увреждане от холестерола в кръвта.

Подобрява имунитета

Благодарение на своите високи нива на ликопен, дините стимулират имунната ни система – така че те са перфектният плод, който може да ни помогне да се преборим с настинката. Все повече изследвания показват, че ликопенът може да унищожи ранните ракови клетки в гърдата и в простатата.

Облекчава мускулната треска

Ако имате болка в мускулите след тренировка във фитнеса, хапнете резен диня. Същото важи и ако сте прекарали твърде дълго време прегърбени пред компютъра. Дините са богати на калий, който помага за регулиране на действията на нервите и мускулите. Калият помага на тялото ви да задържа калций, което води до по-силни кости и стави.

Подобрява кръвообращението

Дините също съдържат цитрулин, който помага за подобряване на кръвообращението. Тази аминокиселина транспортира вода и до нашите клетки. Така динята поддържа цялото ни тяло хидратирано.

Подобрява съня

Дините съдържат холин, хранително вещество, което помага за регулиране на нашия вътрешен часовник. Така че, ако сте имали поредица от нощи с недоспиване, хапнете резен сочна диня и лягайте – ще успеете да се наспите по-добре. Холинът също помага за съсредоточаването и паметта.

Държи ни във форма

С нулево съдържание на мазнини и само 40 калории на порция, можете да ядете диня колкото си искате, без да се притеснявате от напълняване. Динята подобрява работата на бъбреците и може да намали натрупването на допълнителни мазнини в тялото.

Натурална виагра

Цитрулинът в организма се превръща във вещество, наречено аргинин. То също играе голяма роля в насърчаването на здравословния кръвен поток, който е важен за една конкретна част от мъжката физика, сещате се за какво говорим.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари